середа, 31 травня 2017 15:32

Українська армія може звільнити Донбас за 5 днів

Українська армія може звільнити Донбас за 5 днів
Військовий експерт Дмитро Тимчук розповів, чого найбільше бояться російські війська на Донбасі

Військовий експерт розповів, чого найбільше бояться російські війська на Донбасі.

"Вони бояться того, що українська армія двома ударами винесе їх на територію Росії", - про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат України Дмитро Тимчук, передає "Апостроф".

"Коли ми говоримо, що росіяни намагаються постійно наступати, ми повинні ще розуміти, що вони до нестями, дико бояться зустрічного або навіть превентивного наступу ВСУ", - вважає Тимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У школі був штаб ЗСУ" - бойовик пояснив обстріл Красногорівки

"На тому ж новоазовському напрямку ще рік тому були обладнані два повноцінні укріпрайони, тобто райони оборони. Ми бачимо, що такі самі створюють у глибокому тилу, фактично, у бойовиків - район Макіївки, туди, на Шахтарськ, у Луганській області - на південь від Стаханова. Це свідчить, що російсько-терористичні війська дійсно бояться, що українська армія двома ударами їх винесе просто на територію Росії. Новоазовський район складно моніторити, але звільняти цю ділянку було б значно простіше. Якщо не втрутяться російські кадрові війська, озброєні сили Російської Федерації", - повідомив він.

Тимчук вважає, що ВСУ могли б за 5-6 днів вийти до кордону.

"Це я беру ще середній сценарій. В оптимістичному, з огляду на невелику відстань, все може бути швидше", - зазначив він.

За минулу добу в зоні проведення АТО бойовики 44 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Українська армія може звільнити Донбас за 5 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути