середа, 31 травня 2017 07:09

Бойовики 44 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ

Бойовики 44 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ
В результаті обстрілів 5 українських бійців отримали поранення, один військовий загинув. Фото: ЕРА

За минулу добу в зоні проведення АТО бойовики 44 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових.

В результаті обстрілів 5 українських бійців отримали поранення, один військовий загинув.

На приморському напрямку найчастіше вели обстріли позицій ЗС України - 24 рази.

Ввечері противник зі 120-мм мінометів впродовж години обстрілював укріплення сил АТО поблизу Новотроїцького. З настанням сутінок ворожі збройні провокації із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів відбувались неподалік Широкиного, Гнутового, Березового, Богданівки, Павлополя, Мар'їнки та Красногорівки. По опорних пунктах сил АТО біля Красногорівки та Богданівки бандити вели вогонь з озброєння БМП, а в районі Широкиного, Павлополя та Мар'їнки обстріли здійснювали ворожі снайпери.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

На донецькому напрямку не припинили обстрілювати житлові квартали та об'єкти інфраструктури.

Ввечері, близько 19.45 години, бойовики обстріляли з мінометів місто Авдіївку. В результаті поранення отримали 3 мирних мешканців, які в момент обстрілу перебували на автобусній зупинці. Всі вони госпіталізовані до міської лікарні. Один з них - у важкому стані. Також одна з мін влучила у подвір'я приватного будинку. Там ніхто не постраждав.

Авдіївка та її передмістя залишаються однією з найгарячіших точок на мапі бойових дій. Ввечері на тій ділянці лінії зіткнення противник тричі застосовував заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм, а також неодноразово бив по наших оборонних укріпленнях з гранатометів різних модифікацій та різноманітної стрілецької зброї. З піхотного озброєння бойовики вели вогонь по українських воїнах, котрі тримають оборону в районі Пісків та Зайцевого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коригувальниці бойовиків дали 3,5 року в'язниці

На луганському напрямку зафіксовано 6 випадків використання зброї.

Після 18.00 години і до опівночі бандити обстрілювали з гранатометів та стрілецької опорні пункти сил АТО в районі Кримського, Станиці Луганської, Сизого та станції Донець.

Добу напередодні бойовики здійснили 50 обстрілів, 5 з них – зі зброї, забороненої Мінськими угодами. Троє військовослужбовців ЗС України поранені.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики 44 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути