Ексклюзиви
вівторок, 30 травня 2017 07:10

Ситуація в АТО: бойовики 50 разів обстріляли позиції ЗСУ

Ситуація в АТО: бойовики 50 разів обстріляли позиції ЗСУ
За минулу добу бойовики здійснили 50 обстрілів, 5 з них – зі зброї, що заборонена Мінськими угодами Фото - unian

За минулу добу бойовики здійснили 50 обстрілів, 5 з них – зі зброї, забороненої Мінськими угодами.

Троє військовослужбовців ЗС України поранені.

На донецькому напрямі незаконні збройні формування здійснили 15 обстрілів.

Найчастіше вони вели вогонь по наших позиціях у передмісті Авдіївки, де декілька разів використовували міномети 120- і 82-міліметрового калібру, гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Під ворожими обстрілами з мінометів 82-міліметрового калібру, БМП та піхотного озброєння неодноразово опинялись наші опорні пункти в районі Луганського, що на Світлодарській дузі. Увечері противник з мінометів бив поблизу Зайцевого, Верхньоторецького та Пісків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ єдиний інститут, який сприяє припиненню російської агресії

На луганському напрямі зафіксували 17 фактів використання зброї, що свідчить про підвищення вогневої активності противника на цьому напрямку.

З 18:00 і до опівночі обстрілювали українських воїнів, які тримають оборону неподалік Кримського, Новозванівки, Новоолександрівки, Катеринівки та станції "Донець". Там ворог застосовував гранатомети та стрілецьку зброю різних калібрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Статус учасника бойових дій отримали 300 тис. осіб

Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

На приморському напрямі 18 разів відкривали вогонь по оборонних укріпленнях сил АТО.

Обстрілявши з важких артилерійських систем минулої ночі наші позиції біля Красногорівки, впродовж решти доби бойовики відкривали вогонь з легшого озброєння. Ввечері противник з гранатометів та стрілецької зброї неодноразово обстрілював опорні пункти українських підрозділів у районі Павлополя, Гнутового, Чермалика, Новотроїцького, Тарамчука, Березового й Талаківки. Поблизу Павлополя бандити також били з мінометів 82-міліметрового калібру, а неподалік Талаківки - з озброєння БМП.

Добу напередодні зафіксували 48 фактів використання бойовиками зброї. Сім військовослужбовців ЗС України зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація в АТО: бойовики 50 разів обстріляли позиції ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути