понеділок, 29 травня 2017 07:06

За добу бойовики 48 разів обстрілювали позиції ЗСУ

За добу бойовики 48 разів обстрілювали позиції ЗСУ
Бойовики 48 разів гатили по українських воїнах: 7 поранених Фото: rbc.ua

Минулої доби зафіксовано 48 фактів використання бойовиками зброї. 7 військовослужбовців ЗС України зазнали поранень.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в соціальній мережі Facebook.

На донецькому напрямку до опівночі найчастіше вели вогонь по опорних пунктах ЗС України, які розташовані у передмісті Авдіївки.

Під час здійснення збройних провокацій здебільшого використовували гранатомети й стрілецьку зброю, час від часу - 82-мм міномети. З околиць тимчасово окупованого Донецька бойовики з гранатометів били по наших позиціях неподалік Пісків. З передмістя підконтрольної окупантам Горлівки противник знову вів вогонь з озброєння БМП й легшого піхотного озброєння по наших укріпленнях в районі Зайцевого. Всього на цьому напрямку відбулось 18 обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продовжили термін затримання екс-меру Слов'янська

На приморському напрямку 20 разів відкривали вогонь по оборонних укріпленнях сил АТО.

З настанням сутінок противник двічі з 120-мм мінометів обстріляв наші позиції на підступах до Красногорівки. З мінометів калібру 82 мм бойовики обстрілювали українських воїнів в районі Мар'їнки та Чермалика. Поблизу Широкиного, Водяного, Павлополя, Гнутового та Новтроїцького в темну пору добу неодноразово застосовували проти українських захисників гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети та різноманітні системи стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували нове відео з донецького аеропорту

На луганському напрямку минулої доби зафіксовано 10 фактів використання зброї, половина з них - за темної пори доби.

Українських воїнів, котрі утримують оборону біля Катеринівки та Кримського, противник ввечері обстрілював з мінометів калібру 82 мм та гранатометів. Поблизу селищ Валуйське та Донець бойовики вдавались до збройних провокацій із застосуванням стрілецької зброї. А біля Троїцького вночі ворог бив по опорних пунктах сил АТО з великокаліберних кулеметів та станкового протитанкового гранатомету.

Добу напередодні бойовики 49 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ на Донбасі, з використанням важкого артилерійського озброєння. У результаті 8 українських військових отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «За добу бойовики 48 разів обстрілювали позиції ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути