неділя, 28 травня 2017 09:41

Ситуація на Донбасі загострюється - події минулої доби

Ситуація на Донбасі загострюється - події минулої доби
Донбас: ситуація в регіоні загострюється - події минулої доби. Фото: segodnya.ua

Протягом минулої доби бойовики 49 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ на Донбасі. Використовували важке артилерійське озброєння. За словами спікера прес-центру штабу спецоперації підполковника Антона Мироновича, 8 українських військових отримали поранення

Про це повідомляє segodnya.ua.

Незаконні збройні формування 24 рази відкривали вогонь по позиціях ВСУ на приморському напрямку. Увечері бойовики двічі із заборонених Мінськими домовленостям артилерійських систем 122-міліметрового калібру, а також мінометів 82-міліметрового калібру обстрілювали наші опорні пункти поблизу селища Павлопіль. Також у районі Широкиного, Водяного, Лебединського, Чермалика та Гнутового противник продовжував вести вогонь вночі зі стрілецької зброї та гранатометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В АТО загинули 98 українських воїнів

У напрямку тимчасово окупованого міста Докучаєвськ бойовики обстрілювали опорні пункти українських воїнів під Новотроїцьким з озброєння БМП і великокаліберних кулеметів. Також гатили з гранатометів різних модифікацій з околиць Донецька по укріпленнях ВСУ на підступах до Мар'їнці.

На донецькому напрямку за минулу добу зафіксували 16 обстрілів з боку проросійських військових формувань. Після заходу сонця двічі обстрілювали позиції українських воїнів у Троїцькому з артилерії 122-міліметрового калібру. У цій ділянці бойовики випустили 50 снарядів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ближче, ніж на 200 метрів, не підпускаємо" - боєць розповів про бої під Донецьком

Застосування проросійськими військовими формуваннями заборонених артилерійських систем сталося у передмісті Авдіївки. Ворог бив по наших позиціях з мінометів 82-міліметрового калібру і піхотного озброєння. Поблизу Зайцевого бандити здійснювали обстріли укріплень українських військ з озброєння бойових машин піхоти.

На луганському напрямку за минулу добу зафіксовали 9 випадків застосування зброї бойовиками. Близько 22:00 з мінометів 120-міліметрового калібру противник обстріляв наші позиції поблизу Новозванівки і Новоалександровки. Біля Кримського ворог гатив з мінометів 82-міліметрового калібру. Там само, а також з оборонних укріплень ВСУ в районі Станиці Луганської, селищ Донець і Лобачеве, проросійські збройні формування відкривали вогонь зі стрілецької зброї різних калібрів і гранатометів.

2016 року Україна безоплатно поставила на окуповані території Донбасу електроенергії на 1,517 млрд грн, а також витратила близько 3 млрд грн на водопостачання цих територій.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на Донбасі загострюється - події минулої доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути