неділя, 28 травня 2017 00:59

Україна безкоштовно поставила ОРДЛО електроенергії на півтора мільярда гривень

Україна безкоштовно поставила ОРДЛО електроенергії на півтора мільярда гривень
В 2016 році Україна доставила ОРДЛО електроенергії на півтора мільярда. Фото: ГО Майдан

У 2016 році Україна безоплатно поставила на окуповані території Донбасу електроенергії на 1,517 млрд грн, а також витратила близько 3 млрд грн на водопостачання даних територій.

В межах Луганської області за минулий рік Україна поставила в окуповані райони 1,288 млрд кВт · год. загальною вартістю 1,718 млрд грн. Розрахунки склали 24,2%, борг на початок 2017 р. - майже 1,396 млрд грн. Однак ці цифри не зовсім коректні. Адже, за даними ТОВ "ЛЕО", близько півроку кошти, які надходили підприємству від споживачів контрольованої території, зараховувалися як оплата за перетікання на неконтрольовану територію, - повідомляє ZN.UA.

По Донецькій області, за даними Міненерговугільпрому, показники становлять 275,7 млн ​​кВт год і 389,3 млн грн відповідно. Оплачено 68,8% вартості, борг на 1 січня 2017 - 121,5 млн грн. Отже, в цілому за станом на 1 січня 2017 року Україна подарувала сепаратистам електроенергію вартістю понад 1,517 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місія ОБСЄ зафіксувала 263 вибухи на Донбасі

Окремі райони Донецької і Луганської областей (ОРДЛО; також окремі райони, міста, селища і села Донецької і Луганської областей, або території Донецької та Луганської областей з особливим порядком місцевого самоврядування) - територія Донецької та Луганської областях, на якій відповідно до Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" вводиться особливий порядок місцевого самоврядування.

17 березня 2015 Верховна Рада України визнала територію окремих районів Донецької та Луганської областей окупованими.

Зараз ви читаєте новину «Україна безкоштовно поставила ОРДЛО електроенергії на півтора мільярда гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути