середа, 24 лютого 2021 13:27

Суд покарав чергового прихильника "руского міра" на Луганщині

Суд покарав чергового прихильника "руского міра" на Луганщині
На Луганщині засудили організатора незаконного "референдуму". Фото: dw.com

Чергового прихильника "руского міра", причетного до проведення незаконного "референдуму", викрили та притягнули до кримінальної відповідальності на Луганщині.

Суд поставив крапку в операції, проведеній військовослужбовцями Луганського прикордонного загону ім. Героя України полковника Євгенія Пікуса, розповіли в пресслужбі МВС.

У березні 2020-го прикордонники викрили місцевого жителя, який 2014 року виконував функції голови виборчої комісії на незаконному "референдумі" в населеному пункті Передільське Луганської області.

У вівторок, 23 лютого, Біловодський районний суд Луганської області визнав громадянина України, причетного до організації та проведення нелегітимного "референдуму", винним у скоєнні злочину та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі ліквідували терориста

"Держприкордонслужба України проводить подальші заходи з виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності прихильників "руского міра", які брали участь в організації та проведенні незаконного "референдуму" на територіях Донецької та Луганської областей", - повідомили в пресслужбі відомства.

Поліцейські на Донбасі за добу викрили 4 посібники російських військових.

Перевірили 4599 жителів Донецької та Луганської областей, а також 4722 автомобілі, виявивши 76 адміністративних правопорушень, повідомляє спікерка пресцентру Об'єднаних сил Маріана Маркевич.

Зараз ви читаєте новину «Суд покарав чергового прихильника "руского міра" на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути