вівторок, 17 липня 2018 07:08

Смертельний рейс: загинули 298 пасажирів малайзійського Боїнга
10

17 липня 2014 року на сході України упав Боїнг 777 авіакомпанії Malaysia Airlines
Фото: tsn.ua
17 липня 2014 року на сході України упав Боїнг 777 авіакомпанії Malaysia Airlines
17 липня 2014 року на сході України упав Боїнг 777 авіакомпанії Malaysia Airlines
17 липня 2014 року на сході України упав Боїнг 777 авіакомпанії Malaysia Airlines
17 липня 2014 року на сході України упав Боїнг 777 авіакомпанії Malaysia Airlines

17 липня 2014 року на сході України упав Боїнг 777 авіакомпанії Malaysia Airlines. Він виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпура.

Трагедія сталася біля села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту знаходилися 298 осіб, усі загинули.

Літак збили ракетою "земля-повітря", запущеною російськими диверсантами або проросійськими терористами з території так званої ДНР.

У день катастрофи Боїнга 777 міністр оборони самопроголошеної ДНР Ігор Гіркін-Стрєлков повідомив у соцмережах, що ополченці збили літак. Бойовики і російські ЗМІ називали місце та час аварії, які точно збігалися з катастрофою малайзійського Боїнга. Всі вони ідентифікували збитий літак як український АН-26. Коли реальна картина прояснилася із соцмереж видалили усі публікації.

Росія висунула кілька версій, в який у всьому звинувачувала Україну. За однією з них, Боїнг збили реактивним винищувачем Міг-29. На підтвердження показали фейкове фото.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитий Boeing: розкрився масштаб російської брехні

28 червня 2015 року голландські слідчі завершили роботи на місці падіння літака. А вже 15 липня оприлюднили на кількасот сторінок головні висновки щодо катастрофи. За їх даними літак збили проросійські бойовики з ракетного комплексу "Бук". У ніч на 17 липня його завезли в Україну тягачем Volvo, який бойовики забрали в одного з донецьких підприємств. У машині були четверо російських військовослужбовців.

Одразу після трагедії, вранці 18 липня комплекс перетнув кордон Росії. 19-21 липня "Бук" відправили у військовий табір на північному заході від міста Каменськ-Шахтинський Ростовської області. Потім комплекс привезли, зараз його справжнє місцезнаходження невідомо.

Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал щодо катастрофи Боїнга. Україна і більшість європейських держав підтримали. Єдина країна, яка виступає категорично проти створення трибуналу - Росія.

У мережі з'явилися фотографії особового складу 53-й зенітної ракетної бригади, підрозділи збройних сил Російської Федерації, дислокованої в Курську, які могли бути причетні до запуску ракети, яка збила авіалайнер малазійського рейсу MH17. Згідно з проміжними підсумками розслідування катастрофи Boeing-777 в липні 2014 року в небі над Донбасом Міжнародної слідчої групи (Joint Investigation Team - JIT), ЗРК "Бук" належав саме 53-й бригаді.

Зараз ви читаєте новину «Смертельний рейс: загинули 298 пасажирів малайзійського Боїнга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути