вівторок, 29 травня 2018 14:47

Збитий Boeing: розкрився масштаб російської брехні

Збитий Boeing: розкрився масштаб російської брехні
"Відбитки пальців" Росії: розслідувачі зробили жорстку заяву щодо збитого Boeing 777. Фото: РБК-Украина

Росію звинуватили у використанні обману та дезінформації, аби ухилитися від відповідальності за збитий літак Boeing 777 рейсу MH-17 у небі над Донбасом.

За результатами міжнародного кримінального розслідування на чолі з Нідерландами з'ясувалося, що ракета класу "земля-повітря", яка збила літак, була випущена з реактивної установки, що базувалася в російській військовій частині. На цьому злочині видно "відбитки пальців" Росії, і вона поводилася безчесно перед обличчям доказів, йдеться у статті для The Washington Post.

"В рамках окремого розслідування, проведеного журналістами за матеріалами відкритих джерел, організацією Bellingcat було встановлено особу офіцера російської військової розвідки, голос якого чути на записі одного з перехоплених телефонних переговорів, під час яких обговорювалося розміщення ракети. Ним виявився офіцер ГРУ Олег Іванніков",- нагадує автор публікації.

Зазначається, що до цього російські офіційні особи заявляли, що ракету нібито випустили українські збройні сили, або що MH17 був збитий українським винищувачем чи висловлювали інші брехливі припущення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперлася рогом: Росія відмовилась платити компенсації за збитий "Боїнг"

"Ця катастрофа чітко показала, в яких масштабах Росія готова використовувати обман і дезінформацію, аби ухилитися від відповідальності за свої дії. Не можна допустити, щоб такі методи перешкоджали розслідуванню падіння літака", – підсумовує автор.

24 травня 2018 року Міжнародна слідча група довела вину Росії у катастрофі літака Boeing-777 на Донбасі. Відповідні докази надали громадськості. Але поки слідство не може відповісти на питання, чому був збитий літак і хто конкретно несе за це відповідальність.

Зараз ви читаєте новину «Збитий Boeing: розкрився масштаб російської брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути