пʼятниця, 25 травня 2018 08:39

Показали фото росіян, які збили малазійський "Боїнг" на Донеччині

У мережі з'явилися фотографії особового складу 53-й зенітної ракетної бригади, підрозділи збройних сил Російської Федерації, дислокованої в Курську, які могли бути причетні до запуску ракети, яка збила авіалайнер малазійського рейсу MH17, повідомляє "Обозреватель".

Автор: obozrevatel.com
  У мережі з'явилися фотографії особового складу 53-й зенітної ракетної бригади, підрозділи збройних сил Російської Федерації, дислокованої в Курську, які могли бути причетні до запуску ракети, яка збила авіалайнер малазійського рейсу MH17
У мережі з'явилися фотографії особового складу 53-й зенітної ракетної бригади, підрозділи збройних сил Російської Федерації, дислокованої в Курську, які могли бути причетні до запуску ракети, яка збила авіалайнер малазійського рейсу MH17

Згідно з проміжними підсумками розслідування катастрофи Boeing-777 в липні 2014 року в небі над Донбасом Міжнародної слідчої групи (Joint Investigation Team - JIT), ЗРК "Бук" належав саме 53-й бригаді.

Група JIT прийшла до такого висновку після проведення широкомасштабного порівняльного аналізу і продемонструвала комп'ютерну анімацію, яка ілюструє даний порівняльний аналіз. У розпорядженні слідства є цілий ряд фото і відео кадрів, на яких зафіксовано ЗРК "Бук", який збив авіалайнер рейсу MH17. В ході аналізу цих зображень був виявлений ряд характерних ознак. Поєднання цих ознак настільки унікально, що їх можна розглядати як "відбиток пальців", - сказано в звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилось повне відео, як росіяни возили "Бук" по Донбасу

Слідство стверджує, що даний "відбиток пальців" був зіставлений з колосальною кількістю зображень самохідних ЗРК "Бук", як російського, так і українського походження. Єдиний ЗРК "Бук", на якому були виявлено таке ж поєднання відмінних ознак - це самохідний ЗРК "Бук", який був багаторазово відбитий на фото і відеокадрах під час свого проходження в складі колони 53-й бригади 23 - 25 червня 2014 року.

17 липня 2014 року в Донецькій області був збитий пасажирський літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. В результаті загинули 298 осіб, в тому числі діти. Терористи ДНР заявляли, що під Торезом вони збили військовий літак української армії. Пізніше ці повідомлення були видалені. У вересні 2016 року представники міжнародної слідчої групи заявили, що літак MH17 був збитий ракетою з комплексу "Бук", привезеної з Росії в Первомайський район Донецької області, який на момент катастрофи вже перебував під контролем терористів.

Зараз ви читаєте новину «Показали фото росіян, які збили малазійський "Боїнг" на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути