вівторок, 02 листопада 2021 21:39

Розвідка помітила значну концентрацію військ РФ біля кордонів України

Розвідка помітила значну концентрацію військ РФ біля кордонів України
Українська розвідка заявила про значну концентрацію військ РФ біля кордонів України. Фото: REUTERS

Російська Федерація зосередила біля кордонів України і на окупованих територіях Криму і Донбасу угрупування військ чисельністю близько 90 тис. осіб.

Міноборони уважно відстежує ситуацію, яка склалась поблизу державного кордону України з РФ та на тимчасово окупованих територіях Криму та Донецької й Луганської областей, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони у Facebook.

Факти, що надаються розвідувальними органами України, знаходять своє підтвердження під час обміну інформацією з нашими партнерами щодо безпекової ситуації довкола України.

"Станом на початок листопада 2021 року біля нашого кордону та на тимчасово окупованих територіях Російською Федерацією зосереджено угруповання військ (сил) загальною чисельністю близько 90 тисяч осіб", - наголошує розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська готові до оборони і наступу - командувач ОС

Зокрема, до складу цього угрупування військ входять війська 8-ї, 20-ї армій Південного та Західного військових округів, а також сили та засоби Чорноморського флоту РФ.

Крім того, поблизу українського кордону базуються окремі з'єднання та частини 4ї, 6-ї армій військово-повітряних сил та протиповітряної оборони повітряно-космічних сил збройних сил РФ. А на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей розгорнуті та діють два армійські корпуси російських окупаційних військ.

Водночас, розвідка зазначає, що РФ періодично вдається до практики перекидання та накопичення військових підрозділів з метою підтримання напруги в регіоні та політичного тиску на сусідні держави.

30 жовтня видання The Washington Post із посиланням на анонімних чиновників повідомило, що Росія знову нарощує військову присутність біля кордонів з Україною, що викликає занепокоєння деяких офіційних осіб у США та Європі.

1 листопада видання Politico опублікувало супутникові знімки, які це нібито підтвердили.

Українська розвідка заявила, що Росія не перекидала додаткових військ, а інформацію про це назвала "елементом психологічного тиску". Цю ж інформацію підтвердив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка помітила значну концентрацію військ РФ біля кордонів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути