вівторок, 02 листопада 2021 07:59

Опублікували супутникові знімки російських військ біля кордонів України
4

У мережі з'явилися супутникові фотографії, які нібито підтверджують зосередження Росією військ та військової техніки на кордоні з Україною.

Знімки оприлюднило видання Politico.

Фото: Satellite image ©2021 Maxar Technologies Politico

"Нові фотографії, зроблені супутником у понеділок (1 листопада. - Gazeta.ua), підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною", - ідеться у повідомленні.

Кадри зробили в районі російського міста Єльня Смоленської області, що межує з Білоруссю. На знімках видно скупчення бронетанкових частин, танків та самохідної артилерії та військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перетворили Крим і Донбас на дві екобомби - Зеленський

Неподалік північного кордону України була переміщена техніка четвертої танкової дивізії Росії - танки Т-80У та САУ. У цьому районі, навколо Брянська та Курська, помічені елементи першої гвардійської танкової армії.

Видання стверджує, що війська, що включають першу гвардійську танкову армію, почали перебазуватися в цей район наприкінці вересня з інших російських регіонів.

31 жовтня видання The Washington Post повідомило, що росіяни знову стягують війська до українських кордонів. Це посилило побоювання, що виникли у квітні, коли країни Заходу закликали Росію відвести військових від українського кордону.

Українська розвідка не підтвердила стягування військ РФ до держкордону.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували супутникові знімки російських військ біля кордонів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути