вівторок, 02 листопада 2021 20:48

Українські війська готові до оборони і наступу - командувач ОС

Українські війська готові до оборони і наступу - командувач ОС
У мережі з'явилися супутникові фотографії, які нібито підтверджують зосередження Росією військ та військової техніки на кордоні з Україною. Фото: Satellite image ©2021 Maxar Technologies Politico

Українські війська готові до можливої ескалації конфлікту з боку Росії.

Про це заявив командувач Об'єднаними силами Олександр Павлюк в інтерв'ю американському журналісту Нолану Пітерсону у рамках "Місії Схід" Українського центру безпеки та співпраці.

"Ми готові до ескалації, готові до нового витка бойових дій. Крім стабілізаційної операції, в нас готова оборонна операція, по можливості проведемо і контр-наступальну операцію. Війська до цього готові", - заявив Павлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі відреагували на інформацію про зосередження військ біля кордону з Україною

Росія іде на провокації конфлікту. Наші військові це розуміють і не піддаються.

"Ми чудово розуміємо, чудово бачимо, що може бути ескалація. Наприклад, брати ситуацію 8 вересня, коли росіяни були близько до кордону, зібрали людей для святкування заходів своїх, відповідних річниць. В цей час почали обстрілювати спочатку свої позиції, а потім позиції наших військ, поставивши гармати за людьми і чекаючи нашу відповідь.

Самі розумієте для чого це було створено: для того, щоб потім, показавши цю картинку з іншого боку, спровокувати відповідний конфлікт. Дякуючи професійним діям наших військових, які відслідковують ситуацію, розуміють, і не піддались на цю провокацію", - додав Павлюк.

30 жовтня видання The Washington Post із посиланням на анонімних чиновників повідомило, що Росія знову нарощує військову присутність біля кордонів з Україною, що викликає занепокоєння деяких офіційних осіб у США та Європі.

1 листопада видання Politico опублікувало супутникові знімки, які це нібито підтвердили.

Українська розвідка заявила, що Росія не перекидала додаткових військ, а інформацію про це назвала "елементом психологічного тиску". Цю ж інформацію підтвердив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська готові до оборони і наступу - командувач ОС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути