вівторок, 02 листопада 2021 14:28

Данілов відповів на заяви західних ЗМІ про скупчення військ РФ на кордоні

Данілов відповів на заяви західних ЗМІ про скупчення військ РФ на кордоні
Супутникові фотографії варто порівнювати зі світлинами за попередні періоди. Фото: facebook.com/danilov.oleksiy

Секретар ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заперечив дані західних медіа щодо концентрації військ РФ на кордоні з Україною.

Ситуація біля українсько-російського кордону останніми днями не змінювалася, прокоментував він супутникові фотографії, опубліковані виданням Politico, передає "Радіо Свобода".

"Іде свідома дезінформація всього суспільства. Скажімо так – те, що вони там пишуть, не відповідає дійсності. На сьогодні це не відповідає дійсності. Ми спостерігаємо за всіма процесами, це дезінформація. Нам незрозуміло, для чого вони це роблять. Що буде завтра, ми не знаємо, на сьогодні такої концентрації, такого скупчення того, що вони пишуть, там цього немає", – заявив Данілов.

Супутникові фотографії варто порівнювати зі світлинами за попередні періоди.

"Хай вони покажуть фотографії, які були там місяць тому, два тижні тому. Ви побачите одні й ті ж самі фото", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яроша призначили радником головнокомандувача ЗСУ

Американське видання Politico напередодні оприлюднило нові супутникові фото, які нібито підтверджують нещодавні повідомлення про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною.

31 жовтня видання The Washington Post повідомило, що росіяни знову стягують війська до українських кордонів. Це посилило побоювання, що виникли у квітні, коли країни Заходу закликали Росію відвести військових від українського кордону.

Українська розвідка не підтвердила стягування військ РФ до держкордону.

Зараз ви читаєте новину «Данілов відповів на заяви західних ЗМІ про скупчення військ РФ на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути