понеділок, 02 січня 2023 13:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Загибель" Михайла Гаврилюка: російські пропагандисти запустили фейк 

Російські пропагандисти запустили у мережу фейк про нібито загибель колишнього народного депутата та активіста Євромайдану Михайла Гаврилюка.

Інформацію росЗМІ спростувала його дружина. Родичі Гаврилюка запевнили, що з ним усе гаразд, пише ТСН.

Екснардеп зараз перебуває у Коломиї Івано-Франківської області, повідомив хрещений батько дружини Гаврилюка.

"Михайло живий. Я тільки що, після вашого дзвінка зателефонував йому. Він не загинув, читає новини про свою загибель. Він не встиг би загинути, тому що в суботу ми пили коньяк. Михайло зараз в Коломиї", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разом боронили Україну: на війні загинули рідні брати з Черкащини

Пропагандистські ЗМІ розігнали в Росії фейк, що Гаврилюк "загинув" у Бахмуті на Донеччині. Вони посилалися на "журналістів", які працюють на фронті.

Згодом Гаврилюк прокоментував неправдиві чутки про свою смерть. Він зазначив, що на війні загинув його побратим ще з часів АТО, з батальйону "Золоті Ворота".

Автор: скриншот
  Михайло Гаврилюк прокоментував неправдиві чутки про свою смерть
Михайло Гаврилюк прокоментував неправдиві чутки про свою смерть

Імовірно, Михайло має на увазі загибель свого однопрізвищника з Вінниці Володимира Гаврилюка. Про смерть героя на передовій повідомила його дружина та волонтерка Юлія напередодні Нового року.

"Мій коханий. Наш герой. Наш захисник. Ти з першого дня пішов боронити нашу землю. Не уявляю життя без тебе. Таких, як ти, просто більше нема... Спочивай з миром, ти багато встиг зробити в житті, крім як почати радіти нашим добуткам...нарешті ти отримав спокій...", – написала вдова у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські розвідники загинули виконуючи бойове завдання - Євген Карась

Автор: vinbazar.com
  Можливо, росіяни переплутали Михайла "козака" Гаврилюка з вінничанином Володимиром Гаврилюком, який загинув днями на фронті
Можливо, росіяни переплутали Михайла "козака" Гаврилюка з вінничанином Володимиром Гаврилюком, який загинув днями на фронті

Володимир воював на Донеччині. Без батька залишилися двоє дітей, пише vinbazar.com.

За даними видання, Гаврилюк був учасником Євромайдану, після анексії Криму виїхав з півострова, де жив разом з родиною, та захищав Україну в зоні АТО. Згодом пройшов відбір до лав патрульної поліції у Вінниці, тому що бажав власноруч змінювати країну на краще, але за певний час звільнився з органів.

Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. На відміну від інших позицій, де Збройні сили України перейшли переважно від оборони до наступу, тут досі обороняються.

Російські терористи зосередили удари навколо міста Бахмут, попри велику кількість ліквідованих окупантів, розповіла українська розвідка.

Один окоп у місті може по кілька разів на день переходити "з рук у руки" після кривавих боїв, іноді рукопашних, наголосив президент Володимир Зеленський

Президент Росії Володимир Путін ставив своїм військам завдання – до Нового року захопити весь Донбас. Важливим для нього є Бахмут, заявив генерал армії й ексочільник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Зараз ви читаєте новину «"Загибель" Михайла Гаврилюка: російські пропагандисти запустили фейк ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути