неділя, 18 грудня 2022 03:10

Путін поставив своїм військам завдання, Бахмут - питання престижу

Путін поставив своїм військам завдання, Бахмут - питання престижу
Президент РФ Володимир Путін хоче захопити Донбас до Нового року. Фото: ТАСС

Президент Росії Володимир Путін поставив своїм військам завдання – до Нового року захопити весь Донбас.

Зокрема дуже важливим для них є Бахмут. Про це генерал армії та ексочільник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж розповів у інтерв'ю Obozrevatel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Череватий пояснив, які цілі досягають ЗСУ за допомогою оборони Бахмута

"До Нового року ставиться завдання захопити Донбас. Але українська армія потужно протидіє реалізації цих планів, тому, на мою думку, перспектив захоплення всього Донбасу немає", – оцінив генерал.

За його словами, захоплення Бахмута є питанням особистого престижу Путіна. Він не раз ставив завдання захопити місто, проте російській армії ніяк не вдається цього зробити. Не допомагають навіть перекидання туди вагнерівців та спецназу.

Для захоплення всього Донбасу Росія перекидатиме в район Бахмута всі наявні сили, зокрема й військову техніку, вважає Маломуж.

Російські окупанти не залишають спроб захопити Бахмут на Донбасі. Зараз місто нагадує пекло, яке опинилося в сучасному світі - на Бахмут та позиції української армії щодня падають десятки тисяч снарядів, а росіяни пруть вперед як божевільні.

На цьому напрямку російські сили укомплектовані ув'язненими, яких рекрутували в російську армію. У цих людей немає контролю і тільки одна мета - йти вперед.

На Бахмут щодня падають тисячі та десятки тисяч снарядів. По місту та околицях росіяни б'ють з артилерії калібру 122-мм, 120-мм, 152-мм, а також РСЗВ "Град", "Смерч", "Ураган", "Торнадо", оперативних ракетних комплексів "Точка-У" та навіть з систем ППО С-300.

Зараз ви читаєте новину «Путін поставив своїм військам завдання, Бахмут - питання престижу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути