Ексклюзиви
четвер, 15 грудня 2022 22:29

Бахмут перетворений на пекло, але "російські чорти" не прорвуться: Подоляк розповів про обстановку

Бахмут перетворений на пекло, але "російські чорти" не прорвуться: Подоляк розповів про обстановку
Щодня на Бахмут падають десятки тисяч снарядів і ракет. Фото: informator.ua

Російські окупанти не залишають спроб захопити Бахмут на Донбасі. Зараз там настільки важка ситуація, що місто нагадує пекло, яке опинилося в сучасному світі - на Бахмут та позиції української армії щодня падають десятки тисяч снарядів, а росіяни пруть вперед як божевільні.

Однак Збройні Сили України роблять все, щоб "затримати прорив чортів з цього пекла в реальний світ", розповів радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 каналу.

За його словами, на цьому напрямку російські сили укомплектовані ув'язненими, яких рекрутували в російську армію. У цих людей немає контролю і тільки одна мета - йти вперед. Фактично, це спроба завалити українські позиції на цій ділянці фронту трупами. Аналогічно росіяни надходять з "мобіками" які тут знаходяться - в м'ясорубку кидають абсолютно всіх і без всякої жалості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це як Друга світова війна" ‒ Зеленський розповів про важкі бої на сході

Крім цього, на Бахмут щодня падають тисячі та десятки тисяч снарядів. Окупанти випускають на добу до 50 тисяч снарядів, і майже вся ця кількість припадає саме на Бахмут. По місту та околицях б'ють з артилерії калібру 122-мм, 120-мм, 152-мм, а також РСЗВ "Град", "Смерч", "Ураган", "Торнадо", оперативних ракетних комплексів "Точка-У" та навіть з систем ППО С-300.

"Тобто, коли ви говорите, що кожні 2 секунди - ви помиляєтеся. Кожні 0,2 секунди чути постріли важких калібрів... Бахмут показує, що таке "русскій мір", як він виглядає в особі конкретно. Я думаю, що сьогодні це ключове місце, символічне, і тут вирішується взагалі існування такого поняття, як "русскій мір" - зазначив Подоляк.

Він підкреслив, що Україна повинна в Бахмуті нарешті поставити крапку на російських намірах та розпочати звідси звільнення Донецької та Луганської області. Росіяни не отримають жодного клаптика української землі. Ніякої реінтеграції теж не буде - це вже в минулому, звільнення територій пройде силовим шляхом. На звільнених територіях не повинно залишатися нічого російського або такого, що нагадує про Росію.

За даними західних аналітиків, на Донбасі армія РФ веде наступальні операції в районі Бахмута. Українські війська відбили атаки російських окупантів в районі Бахмута, в 14 км на південь від Бахмута в районі Курдюмівки та у 23 км на північний схід від Бахмута в районі Білогорівки, Соледара і Бахмутського. Російські "воєнкори" стверджували, що росіяни вели штурми на північний схід від Бахмута в районі Яковлівки та Підгородного. Тим часом на східних околицях Бахмута проти ЗСУ ведуть бої підрозділи групи "Вагнера". Бойові дії перемістилися з промзони на східній околиці Бахмута в житлові райони. Засновник російської ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що бої в Опитному тривають, а ЗСУ чинять в цьому районі запеклий опір.

Докладаючи всіх зусиль для стабілізації ситуації на сході, Сили оборони України готуються до різних сценаріїв розвитку подій в найближчі місяці. Про це сказав головнокомандувач збройними силами України Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «Бахмут перетворений на пекло, але "російські чорти" не прорвуться: Подоляк розповів про обстановку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути