Ексклюзиви
субота, 17 грудня 2022 22:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Череватий пояснив, які цілі досягають ЗСУ за допомогою оборони Бахмута

Череватий пояснив, які цілі досягають ЗСУ за допомогою оборони Бахмута
Захисники Бахмута не дають загарбникам вийти на оперативний простір. Фото: eastnews.ua

Українські військові обороняють Бахмут, щоб досягти кількох важливих цілей.

Росіянам не дають вийти на оперативний простір, сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Під Бахмутом загарбники намагаються прорвати оборону у районі самого міста та біля Кліщіївки та Соледара. На цей напрямок направили багато техніки та живої сили.

"Його головне завдання - прорвати систему нашої оборони, знайти слабкі місця. Вийти на оперативний простір і намагатися й надалі йти на Слов'янськ, Краматорськ, захопити наш український Донбас", – зазначив Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни пробують стримати ЗСУ: подробиці від Генштабу

Щоденним героїзмом, злагодженістю та мужністю українські захисники не дають ворогові здійснити його цілі багато місяців поспіль.

"І, отже, тут дві головні цілі досягається Збройними силами України - ворог не може вийти на оперативний простір, не здатний далі проводити стратегічно-наступальну операцію і він зазнає щоденних величезних втрат", – додав речник.

За даними західних аналітиків, на Донбасі армія РФ веде наступальні операції в районі Бахмута. Українські війська відбили атаки російських окупантів в районі Бахмута, в 14 км на південь від Бахмута в районі Курдюмівки та у 23 км на північний схід від Бахмута в районі Білогорівки, Соледара і Бахмутського. Російські "воєнкори" стверджували, що росіяни вели штурми на північний схід від Бахмута в районі Яковлівки та Підгородного. Тим часом на східних околицях Бахмута проти ЗСУ ведуть бої підрозділи групи "Вагнера". Бойові дії перемістилися з промзони на східній околиці Бахмута в житлові райони. Засновник російської ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що бої в Опитному тривають, а ЗСУ чинять в цьому районі запеклий опір.

Докладаючи всіх зусиль для стабілізації ситуації на сході, Сили оборони України готуються до різних сценаріїв розвитку подій в найближчі місяці. Про це сказав головнокомандувач збройними силами України Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «Череватий пояснив, які цілі досягають ЗСУ за допомогою оборони Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути