субота, 17 грудня 2022 18:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни пробують стримати ЗСУ: подробиці від Генштабу

Росіяни пробують стримати ЗСУ: подробиці від Генштабу
Генштаб ЗСУ повідомив останні новини з передової. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська на Лиманському напрямку в Донецькій області намагаються відновити втрачене положення.

Водночас зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 17 грудня.

"На інших напрямках ворог зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України", – йдеться у зведенні.

За даними військових, протягом поточної доби противник завдав п'ятьох ракетних ударів по Україні. Під вогонь, зокрема, потрапила цивільна інфраструктура міст Дружківка та Краматорськ Донецької області. Але не всі ракети влучили в ціль завдяки роботі ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бахмут перетворений на пекло, але "російські чорти" не прорвуться: Подоляк розповів про обстановку

"Дві ракети типу "Онікс", запущені з тимчасово окупованого Криму по Одеській області, успішно знищені силами протиповітряної оборони", – додали в Генштабі.

Окрім того, окупанти понад 10 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню позиції наших військ на різних напрямках і цивільну інфраструктуру Херсона.

"Зберігається загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів на всій території України", – попередило командування.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни пробують стримати ЗСУ: подробиці від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути