неділя, 18 грудня 2022 21:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна перейшла у нову фазу ‒ Головне управління розвідки

Війна перейшла у нову фазу ‒ Головне управління розвідки
Українські артилеристи б'ють по ворогу. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Після звільнення українськими воїнами Херсона війна вступила у нову фазу.

Російські окупанти тепер дислокуються у Запорізькій, Луганській і Донецькій областях. Про це сказав заступник начальника головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю BILD.

"Після звільнення Херсона війна вступила у нову фазу. Російські солдати, виведені із Херсонської області, тепер дислокуються у Запорізькій, Луганській і Донецькій областях. Вони вважають ці регіони територією Росії і хочуть продовжувати їх повну окупацію", – сказав представник ГУР.

Російські війська і найманці ПВК "Вангер" зосередили свої удари навколо міста Бахмут на Донеччині, незважаючи на велику кількість ліквідованих російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська авіація вдарила по ракетних комплексах росіян, артилерія "досипала"

"Вони хочуть контролювати всю Донецьку область, по-друге, – атакувати міста Краматорськ і Слов'янськ із півдня. І по-третє, власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин дбає про свій престиж. Він звинувачує російську армію у тому, що вона не просувається вперед, але і йому особливо нема чого продемонструвати", – сказав Скібіцький.

Війна в Україні сильно виснажила російську армію. Крім великих втрат серед особового складу, через санкції, у Російській Федерації відсутні і більше не виробляються багато комплектуючих для озброєння, сказав представник ГУР. Скібіцький сказав про танки, авіацію, балістичні і крилаті ракети.

"Ми знаємо про домовленості між Іраном і Росією, особливо щодо безпілотників-камікадзе, а тепер також і щодо балістичних ракет. Іран, побоюючись санкцій Заходу, відкладатиме постачання ракет якомога довше", – сказав представник ГУР.

Санкції вже мають суттєвий вплив на російську економіку і Кремль відчуває нестачу коштів на ведення війни, сказав координатор із санкційної політики Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Джеймс О'Браєн.

У грудні запрацювало ембарго на постачання російської нафти у країни ЄС. Рада ЄС встановила граничну ціни на нафту і нафтопродукти та оливи з Росії на рівні $60 за барель.

Цього тижня Європейський Союз запровадив санкції проти РФ. У список потрапили банки.

Зараз ви читаєте новину «Війна перейшла у нову фазу ‒ Головне управління розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути