пʼятниця, 16 грудня 2022 21:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Михалков, Лепс і доньки Кадирова: по кому ЄС вдарив санкціями

Михалков, Лепс і доньки Кадирова: по кому ЄС вдарив санкціями
Європейський Союз запровадив санкції проти поплічника Путіна Микити Михалкова.

Європейський Союз запровадив санкції проти 121 фізичної і 49 юридичних осіб за агресію Російської Федерації проти України.

У дев'ятий пакет санкцій щодо Росії потрапили Микита Михалков, Григорій Лепс, Борис Корчевников, Дмитро Пучков, пише "Європейська правда"

До нових санкційних списків також увійшли російська віцепрем'єрка Тетяна Голікова, помічник президента РФ Максим Орєшкін і глава Федеральної податкової служби Данило Єгоров, міністри уряду РФ, судді Конституційного суду, губернатори і дві доньки Рамзана Кадирова Айшат і Каріна.

Серед організацій, які потрапили під санкції, такі банки, як "Москвоський кредитний банк", "Далекосхідний", оборонні і промислові компанії, численні політичні партії, підконтрольні російській владі медіахолдинги, що є основою пропагандистської машини Кремля, і воєнізовані угруповання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США вдарили по російському олігарху, який годує режим Путіна

Також ЄС запровадив санкції проти всіх парламентських партій РФ – "Єдиної Росії", ЛДПР, КПРФ, "Справедливої Росії" і "Нових людей", збройних сил РФ і всіх їхніх видів і Роскомнагляду.

Загалом обмежувальні заходи ЄС щодо дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, тепер застосовуються щодо 1386 фізичних і 171 юридичної особи.

16 грудня Європейський Союз погодив дев'ятий пакет санкцій проти РФ. Санкції застосували, зокрема, проти російського олігарха Юрія Ковальчука, якого називають "особистим банкіром" президента РФ Володимира Путіна.

Новий пакет санкцій запроведжений з метою зіштовхнути російську машину війни з рейок, сказала президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

5 грудня вступило у дію рішення про ембарго на постачання російської нафти у країни ЄС. Почала працювати гранична ціна на російську сировину, яку запровадили країни ЄС, G7 та Австралія.

Вчора лідери Євросоюзу погодили виплату Україні €18 млрд макрофінансової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Михалков, Лепс і доньки Кадирова: по кому ЄС вдарив санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути