вівторок, 22 лютого 2022 18:59

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Мінських угод більше не існує - Путін

Мінських угод більше не існує - Путін
Путін виступає за демілітаризацію України та хоче, щоб Київ відмовився від вступу країни до НАТО. Фото: kremlin.ru

Росія вважає, що Мінських угод щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі більше не існує.

Особливо після визнання РФ так званих ЛДНР, заявив 22 лютого президент Росії Володимир Путін на пресконференції після отримання дозволу від Ради федерації на використання російської армії за кордоном, передає Gazeta.ua.

"Зусиллями нинішньої київської влади все було зведено нанівець. Мінські домовленості були вбиті ще задовго до вчорашнього визнання "народних республік" Донбасу. Керівництво України публічно почало заявляти, що не збирається виконувати ці угоди. Перші особи про це заявили. Тепер мінських угод не існує, чого їх виконувати, якщо ми визнали незалежність цих утворень?", - сказав Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада федерацій дозволила Путіну використовувати російську армію у так званих ЛДНР

Він додав, що виступає за демілітаризацію України та хоче, щоб Київ відмовився від вступу країни до НАТО.

"Як далеко готові зайти російські війська? Передбачати конкретні дії неможливо, це залежить від ситуації. Найкращим вирішенням питання було б, щоб сьогоднішня київська влада сама відмовилася від вступу до НАТО і дотримувалася б нейтралітету", - зазначив президент РФ.

21 лютого президент Росії Путін визнав окуповані території Сходу України "незалежними республіками". Він також виклав власну версію історії за останні 105 років і повторив тезу російської пропаганди, що сучасна Україна "була створена більшовицькою Росією". Після цього Путін підписав указ про введення російських військ до окупованого Донбасу. Ідеться про нібито "миротворців". Колони важкої техніки без розпізнавальних знаків рушили на Донбас.

Цивілізований світ засудив незаконне рішення Росії й оголосив про запровадження нових санкцій. Німеччина зупинила сертифікацію російсько-німецького газопроводу "Північний потік-2". Велика Британія оголосила про санкції проти п'яти російських банків та друзів Путіна - бізнесменів Геннадія Тимченка та братів Бориса й Ігоря Ротенбергів. Їхні активи у Британії будуть заморожені, а особам заборонять приїжджати в країну.

Зараз ви читаєте новину «Мінських угод більше не існує - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути