понеділок, 21 лютого 2022 21:40

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Путін визнав ОРДЛО і відкрито пригрозив Україні

Путін визнав ОРДЛО і відкрито пригрозив Україні
Путін визнав ЛДНР. Фото: Reuters

Країна-агресор Російська Федерація визнала окуповані території Донецької та Луганської областей "незалежними республіками".

Про це російський президент Володимир Путін заявив під час звернення до нації 21 лютого. Він також виклав власну версію історії за останні 105 років і повторив тезу російської пропаганди, що сучасна Україна "була створена більшовицькою Росією", передає Gazeta.ua.

"Сталін приєднав до СРСР землі, що раніше належали Польщі, Румунії та Угорщині. Хрущов навіщось відібрав у Росії Крим і подарував його українцям. Ленін та його соратники створили сучасну Україну шляхом відторгнення територій від Росії. Водночас більшовики просто впихнули в Україну Донбас, задовольняючи хотілки націоналістів, щоб за будь-яку ціну утриматися при владі", - сказав Путін.

Він також зробив низку погроз, зокрема заявивши, що навчить українців "справжній декомунізації".

"Ви хочете декомунізації? Нас це цілком влаштує. Ми готові показати, що означає для України справжня декомунізація. Відмовляєтесь від власного минулого, від так званої колоніальної спадщини Російської Імперії? Ну тоді будьте тут послідовні", - додав Путін, пообіцявши також покарати "тих, хто спалив людей у Будинку профспілок в Одесі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль "спалився" на черговому фейку - "онлайн" радбезу Путіна відбувся 5 годин тому

Наприкінці виступу, який тривав понад годину, Путін закликав парламент Росії підтримати укладення договорів про співпрацю з ДНР і ЛНР.

"Україна має ще радянські ядерні технології і засоби доставки такої зброї, включаючи авіацію. Обзавестися тактичною ядерною зброєю Україні буде набагато простіше, ніж іншій державі, яка веде такі розробки. З появою в Україні зброї масового ураження ситуація в світі і для нас, для Росії, зміниться найрадикальнішим чином. Ми не можемо не реагувати", - також сказав президент РФ.

Депутат Держдуми Геннадій Зюганов заявив у понеділок, що після визнання Л/ДНР на Донбас введуть російські війська.

21 лютого ватажки бойовиків ЛДНР Леонід Пасічник і Денис Пушилін звернулися до Путіна "визнати незалежність республік".

Минулого тижня Держдума РФ звернулась до Путіна про визнання Л/ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Путін визнав ОРДЛО і відкрито пригрозив Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути