четвер, 23 січня 2020 11:40

Міністерство у справах ветеранів розділять

Міністерство у справах ветеранів розділять
Це міністерство створили 29 серпня торік. Фото: vchasnoua.com

Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб розділять на окремі установи.

Про це заявила глава міністерства Оксана Коляда, "Інтерфакс-Україна".

"Нам вдалося донести інформацію про величезний обсяг завдань, які лежать у площині всього уряду, і дати зрозуміти вищому керівництву держави, що це вимагає окремого блоку роботи окремого міністерства, можливо, навіть яке очолюватиме профільний віцепрем'єр-міністр. Але і тут у нас є розуміння того, що слід не починати знову Міністерство окупованих територій, необхідно міняти парадигму і говорити про ефективну роботу Міністерства реінтеграції. Наша команда узагальнює свої пропозиції, і ми їх представимо найближчим часом", - сказала міністерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створили раду сімей загиблих на Донбасі військових

Вона наголосила, що питання реінтеграції не вміщаються у функціонал одного міністерства і є потреба в міжсекторній співпраці. Наразі у відомстві проводять консультації, для того щоб бути готовим до цього поділу. Щодо того, як саме технічно відбудеться поділ, Коляда відповіла, що є кілька варіантів. І додала, що установа, яка утвориться після поділу, не буде міністерством окупованих територій у тому форматі, яким воно було до об'єднання.

"Потрібні принципово новий підхід і стратегічне бачення. Потрібно грати на випередження і мислити довгостроковими конструкціями. усвідомлення цього і стало одним із результатів роботи нашої команди в цьому напрямку", - зазначила Коляда.

29 серпня 2019 року Верховна Рада затвердила створення Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України. До цього існували два міністерства - з питань тимчасово окупованих територій та у справах ветеранів.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство у справах ветеранів розділять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути