вівторок, 11 липня 2023 21:15

Спецтема: Війна Росії проти України

"Лисячі нори" росіяни перетворюють на повноцінні підземні ходи" – експерт про тактику окупантів

"Лисячі нори" росіяни перетворюють на повноцінні підземні ходи" – експерт про тактику окупантів
Росіяни досі хочуть вийти на адмінкордони Донеччини та Луганщини. Фото: rferl.org

Зусиллями Збройних сил України потужності армії Росії просіли у кілька разів. Кремль досі намагається вийти на межі Луганської та Донецької областей, однак сил вже недостатньо. Втім, противник досі має переваги у техніці та збудував складну лінію оборони. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Киричевський.

"Російські окупанти намагаються чинити шалений спротив на всіх ділянках фронту. Подекуди росіяни намагаються нав'язувати класичні танкові бої, де наші танки проти їхніх. І це загрозлива історія, зважаючи на той формат, в якому у нас зазвичай використовують штурмові загони для взяття ворожих позицій. Роблять щось подібне до танків-камікадзе, які нашпиговують вибухівкою. На Куп'янському і Лиманському напрямках, які у нас можуть сприймати як другорядні, росіяни зосередили угруповання до 120 тисяч осіб. На Бахмутському, для прикладу, – 50 тисяч. Цього зібраного кулака могло би вистачати для початку важкого наступу. Але, на щастя, наші війська позиції тримають", – сказав Киричевський.

Росіяни змогли побудувати безпрецедентно складну лінію оборони, пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни відволікають увагу" – як іде наступ ЗСУ та де очікувати підступних ударів від окупантів

"Крім трьох ліній фортифікацій, так ще у смузі 15-20 кілометрів набудували оборонні лінії. "Лисячі нори" перетворюють на повноцінні підземні ходи. Ліміту по різним засобам для мінування у них немає. Скільки фізично є, стільки і ставлять. Це при тому, що загроза від їх авіації нікуди не ділася. Попри кучну систему оборони та перевагу по живій силі, артилерії та танках наші війська у цих умовах продовжують діяти блискуче. Російські окупанти були змушені знизити інтенсивність контратак на півдні, тому що хоча б десь вони виснажуються", – додав Киричевський.

Росіяни досі хочуть вийти на адмінкордони Донеччини та Луганщини. Питання в тому, наскільки у них вистачає сил та засобів, уточнив експерт.

"Росіяни досі намагаються вийти на ці кордони. Але спроможності немає. У них є фантомні болі, щоб самим пройти в атаку на півдні і повернутися в Херсон. Але сил немає. Хоча не треба недооцінювати противника. Нашим військам дуже важко воювати. Але зусиллями ЗСУ потужності армії РФ просіли у кілька разів", – наголосив Киричевський.

Сили оборони України взяли під вогневий контроль Бахмут на Донеччині. Наші війська контролюють основні панівні висоти довкола міста. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

На Бахмутському напрямку ворог вибивається з позицій, повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський. На цьому напрямку ЗСУ минулого тижня звільнили 4 кв. км, повідомили в Генеральному штабі.

Зараз ви читаєте новину «"Лисячі нори" росіяни перетворюють на повноцінні підземні ходи" – експерт про тактику окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути