четвер, 12 травня 2022 17:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Іноземні журналісти потрапили під обстріли на Донеччині
4

Журналісти з Німеччини та Естонії потрапили під обстріл російських загарбників у Донецькій області.

Це сталося 10 травня поблизу міста Сіверськ, передає естонський канал ERR.

Кореспонденти Антон Алексєєв та Крістян Свіргсден, а також їхні колеги з газети Postimees та німецької Die Welt 10 не змогли доїхати декілька кілометрів до міста через обстріли. Водночас їх вразило, що люди в цей час продовжують працювати у полях.

"З того місця, де ми зупинилися, було видно, що місто перебуває під сильним вогнем і що багато будинків уже горять. Пролежавши під вогнем 15 хвилин, ми вирішили залишити таке неприємне місце. Тим більше, що відносно недалеко вже летіли уламки касетних боєприпасів", - розповів Алексєєв.

У теробороні журналістам розповіли, що ситуація в регіоні загострюється. За словами військових, обстріли стали вже "звичайною справою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Саша - герой" - у Києві попрощалися із загиблим журналістом Олександром Маховим

За словами журналістів, за сотню метрів від блокпоста, де вони спілкувалися з захисниками, люди пололи поле. Воно належить місцевому розпліднику, який виявився тут єдиним джерелом доходу.

"Заводи закриті, все закрито, десь падають бомби. Робочих місць більше немає, тому доводиться шукати щось тут. У мене вдома маленька дитина, і я хочу заробітку та позитивних емоцій. Я отримую це, працюючи з такими, як я", - зазначила одна з робітниць Юлія.

Іноземні журналісти потрапили під обстріли
Фото: Скріншот
Іноземні журналісти потрапили під обстріли
Іноземні журналісти потрапили під обстріли
Іноземні журналісти потрапили під обстріли

Під час артилерійськго обстрілу села Шевченкове Броварського району загинула журналістка та блогерка Оксана Гайдар. Це сталося між 11 і 12 березня, проте про її смерть стало відомо лише нещодавно.

Зараз ви читаєте новину «Іноземні журналісти потрапили під обстріли на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути