Ексклюзиви
пʼятниця, 08 вересня 2023 18:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Глава НАТО дав вердикт про шанси України на прорив" - The Independent

"Глава НАТО дав вердикт про шанси України на прорив" - The Independent
Навідник "Мольфар" (ліворуч), 39 років, механік та водій "Рево", 28 років, які брали участь у боях за визволення Роботино від російських окупантів. Вони члени екіпажу Bradley 47-ї механізованої бригади "Магура" / East News

Стаття у британському виданні The Independent

Наступ України на російські війська просувається повільно, і, на думку західних чиновників, у найближчі два місяці, можливо, не станеться великого прориву російських позицій, як передбачалося раніше.

Однак "зосередження уваги на таких тактичних питаннях" є контрпродуктивним, і необхідно поглянути на ширшу картину, заявили чиновники. Вони додали, що це показує, що Володимир Путін програє війну, оскільки Україна загалом відвоювала значну частину території з тих пір, як розпочалося російське вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна досягне своїх військових цілей" – Пітер Дікінсон про візит Блінкена

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що Україна домагається прогресу в зусиллях щодо повернення територій. Це суперечить заявам Путіна цього тижня, що контрнаступ "провалився, а не лише сповільнився".

"Українці поступово набирають сили. Їм вдалося прорвати лінію оборони російських військ і вони рухаються вперед", - заявив Столтенберг членам Європарламенту в четвер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Китайці декілька разів натякали Путіну закінчувати війну. Побачили слабкість" - полковник

"Український наступ йде повільніше, ніж ми очікували кілька місяців тому. Це визнання успіху російської оборони. І це також визнання того, що Україні доводиться збирати сили, які є змішаним парком радянської та подарованою Заходом техніки. Контрнаступ проходить через мінні поля. Міни утворюють рівень оборони Росії", - сказав один західний чиновник.

Росія втратила вбитими або пораненими понад 270 тис. осіб, і більше 4000 одиниць бойових машин

"Росія втратила вбитими або пораненими понад 270 тис. осіб, кілька тисяч танків, а якщо додати ще бойові бронемашини, то вийде понад 4000 одиниць бойових машин. Відбулося величезне виснаження Росії, особливо її армії та боєздатності. Крім того, у найширшому сенсі Росія перебуває під сильним економічним і дипломатичним тиском", - додав він.

Бронетехніка, що поставляється Заходом, зокрема німецькі танки Leopard, була пошкоджена або знищена під час тривалих боїв, що тривали на сході та півдні протягом останніх трьох місяців. Перший із 14 танків Challenger II, наданих Великою Британією, цього тижня було виведено з ладу під Запоріжжям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На концерті у Кобзона: скільки генералів втратила РФ за час війни

За даними джерел в обороні, він був знерухомлений міною, а потім атакований російським баражуючим безпілотником Lancet. За словами джерел, поки що не планується замінювати його одним із 145 танків Challenger II, доступних на даний час для розгортання в Британії.

Постачання зброї до Києва триватимуть

Західні чиновники заявили, що постачання зброї до Києва продовжиться, і заперечували, що "військова втома" почне поширюватися, якщо уряд Володимира Зеленського не зможе показати значних успіхів у найближчому майбутньому.

Стверджувалося також, що Кремль розраховує, що американська підтримка України почне слабшати у міру того, як наступного року розпочнеться президентська кампанія у США. Можливість перемоги на виборах Дональда Трампа, якого звинувачували в тому, що був "московським кандидатом", коли раніше був у Білому домі, значно посилює це занепокоєння.

"Росія вважає, що час на її стороні. Ми думаємо, що час на нашій стороні. Говорять, що Путін робить ставку на те, що Трамп переможе на наступних виборах у США. Але до того ще дуже далеко", - сказав інший чиновник.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Глава НАТО дав вердикт про шанси України на прорив" - The Independent». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути