середа, 04 січня 2023 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Ледь не вбитий Рогозін надіслав Макрону "подарунок" та лист з погрозою

Ледь не вбитий Рогозін надіслав Макрону "подарунок" та лист з погрозою
Дмитро Рогозін надіслав Макрону осколок, який витягли з його хребта. Фото: РИА Новости

Колишній керівник Роскосмосу Дмитро Рогозін надіслав осколок снаряда, який витягнули з його хребта, президентові Франції Еммануелю Макрону. Заявив, що під час святкування дня народження в окупованому Донецьку його поранили саме з французької гаубиці Caesar.

Свій лист на ім'я французького посла в РФ розіслав також російським засобам масової пропаганди.

Рогозін заявив, що отримав важке поранення у плече зі снаряда. Ледь не став нерухомим інвалідом або взагалі не розпрощався із життям.

Францію він назвав однією з найбільш кровожерливих держав у Європі, яка підкорилася диктату Вашингтона і стала маріонеткою. Не обійшлося у листі й без згадок французької зброї та французьких найманців, які "вбили на Донбасі сотні людей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рогозін не єдиний топчиновник РФ, якого поранило в Донецьку: з'явилися перші кадри з ресторану

В кінці Рогозін пригрозив Парижу. Мовляв, "ніхто не уникне відповідальності за військові злочини Франції, США, Великої Британії, Німеччини та інших країн НАТО на Донбасі".

Про поранення Рогозіна стало відом 21 грудня. Ресторан "Шеш-Беш" в Донецьку, де ексголова Роскосмосу святкував свій день народження, обстріляли. За даними ЗМП, він отримав осколкові поранення. Його госпіталізували. Пропагандисти повідомили, мовляв, Рогозіну загрожує параліч. Згодом його перевезли в московський госпіталь і прооперували.

Зараз ви читаєте новину «Ледь не вбитий Рогозін надіслав Макрону "подарунок" та лист з погрозою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути