четвер, 22 грудня 2022 00:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У Донецьку обстріляли ресторан, де відзначав день народження Рогозін, він поранений – ЗМІ
Оновлено
5

Фото: t.me/a_shtirlitz

У тимчасово окупованому Донецьку обстріляний відомий місцевий ресторан "Шеш-Беш", де в цей момент відзначав день народження колишній генеральний директор Роскосмосу Дмитро Рогозін, якого пророкують на посаду глави нового" федерального округу" РФ на окупованих українських землях.

Передбачається, що Рогозін отримав численні осколкові поранення, поранений також "голова уряду" так званої ДНР Віталій Хоценко, загинув його охоронець, пише низка російських ЗМІ, повідомляє Gazeta.ua.

Вказується, що Рогозін при обстрілі отримав "осколкове поранення м'яких тканин голови, проникаюче осколкове поранення сідниць, проникаюче осколкове поранення лівого стегна". Проте російські ЗМІ пишуть, що його життя поза небезпекою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Улюбленець Путіна може стати "куратором по Донбасу" – ЗМІ

Подробиць поки не повідомляють, проте стверджується, що ресторан був обстріляний 155-мм снарядами (за іншими даними, ракетами з М142 HIMARS). Природно, що в обстрілі російські ЗМІ вже звинуватили ЗСУ.

Всього при ударі поранено шестеро людей - крім Хоценка та Рогозіна, зачепило також офіціанта ресторану, музиканта та мангальщика. Двоє людей загинуло.

Раніше повідомлялося, що під нову анексію територій України російська влада планує створити так званий Кримський федеральний округ. До нього увійдуть сам окупований півострів, а також тимчасово захоплені території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Очолити цей округ може колишній гендиректор Роскосмосу Дмитро Рогозін.

При цьому Рогозіну в Україні ще 16 березня повідомили про підозру. Рогозін підозрюється у посяганні на територіальну цілісність України та пособництві у веденні агресивної війни.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку обстріляли ресторан, де відзначав день народження Рогозін, він поранений – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути