четвер, 22 грудня 2022 09:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Рогозін не єдиний топчиновник РФ, якого поранило в Донецьку: з'явилися перші кадри з ресторану
4

На застіллі ексголови російської державної корпорації "Роскосмос" Дмитра Рогозіна в окупованому Донецьку отримав поранення ще один колишній її топчиновник.

Ідеться про Артема Мельникова, пише Baza в Telegram.

"Донедавна він керував службою внутрішнього аудиту в держкорпорації, але його звільнили незабаром після приходу нового глави Роскосмосу", – йдеться в повідомленні.

Колишній топчиновник Роскосмосу Артем Мельников
Фото: "База"

Разом із Рогозіним під час обстрілу того ж готелю в Ленінському районі Донецька поранення отримав голова "уряду" так званої ДНР Віталій Хоценко, підтвердила його прессекретарка Міна Ахвердієва.

"Хоценка поранено при обстрілі готелю в Донецьку, загрози його життю немає. Травми також отримали особи, які його супроводжували", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мало не буде" ‒ Данілов попередив росіян про нову "бавовну"

Точна кількість жертв та поранених при ударі по готелю невідома. За деякими даними, внаслідок обстрілу було поранено п'ятьох осіб і могла загинути щонайменше одна – охоронець Хоценка. Крім Хоценка та Рогозіна, зачепило також офіціанта ресторану, музиканта та мангальщика, пишуть росЗМІ.

Сам Рогозін підтвердив інформацію про своє поранення.

"Поранений у спину. Жити буду. Уламок (пройшов. – Gazeta.ua) за сантиметр від хребта", – повідомив Рогозін телеканалу RT.

Пізніше колишній голова Роскосмосу розповів про подробиці того, як його поранили в ресторані Донецька.

"Це була робоча зустріч, вузьким колом та у спокійній обстановці після повернення з одного з наших добровольчих підрозділів. У цьому готелі ми жили останні місяці, і за вісім років противник жодного разу не обстрілював це місце. Хтось злив інформацію, і близько 19:45 сталося кілька високоточних влучень, у тому числі у місце, де ми були безпосередньо. Били калібром 120 чи 155 міліметрів... У мене металевий уламок розміром 3 на 4 міліметри увійшов вище за праву лопатку. Має бути операція. Постраждало ще кілька близьких мені людей", – заявив Рогозін, цитує його видання РБК.

Помічник Рогозіна також повідомив, що за оцінками лікарів витягти уламок з хребта не вийде.

На кадрах, ймовірно, з місця події видно, що снаряд прилетів у ресторан в розпал застілля. Будівля постраждала, на підлозі лежить одне тіло.

Увечері 21 грудня Дмитра Рогозіна було поранено під час обстрілу, коли він був у ресторані "Шеш-беш" в Донецьку. Там він відзначав день народження. За інформацією ЗМІ, політик отримав осколкове поранення голови, сідниць та стегна.

Українська влада обстріл готелю з російськими військовими поки що не підтверджувала, проте на околицях Донецька вже кілька тижнів тривають інтенсивні бойові дії.

Рогозіна звільнили з посади голови Роскосмосу у липні 2022 року, після чотирьох років роботи. Його змінив Юрій Борисов, який раніше виконував повноваження віцепрем'єра РФ.

Навесні Рогозіну оголосили про підозру у посяганні на територіальну цілісність України та пособництво у веденні агресивної війни.

Зараз ви читаєте новину «Рогозін не єдиний топчиновник РФ, якого поранило в Донецьку: з'явилися перші кадри з ресторану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути