четвер, 16 серпня 2018 16:00

"Дешевше за російське, але шмурдякове": що п'є невизнана ДНР

"Дешевше за російське, але шмурдякове": що п'є невизнана ДНР
Найдешевше на окупованому Донбасі коштує неякісна російська горілка. Фото: Realist.online

На окуповану Донеччину масово завозять російські горілку та пиво. Коштують вони тут дешевше, але й якість невисока – багато людей потруїлися.

Що і за скільки можна купити в окупованому Донецьку, розповів 35-річний Андрій Кучеренко, який працює сомельє.

"У Донецьку багато дешевого пива - приблизно 22-25 руб. (10 грн – Gazeta.ua) за півлітра. В основному "Жигулівське" від виробників із РФ. Але воно шмурдякове, для алкоголіків із опухлими обличчями. Багато коньяку із Вірменії та Грузії. Вірменський купують частіше, але в його якості сумніваюся. З'явилося багато марок, про які нічого не знаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружину Олександра Захарченка вважають причетною до смерті 40 бойовиків

Розмаїття по винам у Донецьку немає, все дуже погано, їх не гребуть не так багато, як до війни. В основному купують із Росії або кримський "Інкерман" і "Масандра". Українську горілку в Донецьку майже повністю витіснила російська та білоруська. "Катя-плюс" - найдешевша та найпопулярніша", - каже Кучеренко.

1 січня від масового отруєння загинуло 13 російських кадровиків і місцевих бойовиків ДНР. Усі споживали горілку "елітної" марки, вироблену в окупованому Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «"Дешевше за російське, але шмурдякове": що п'є невизнана ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути