субота, 24 грудня 2016 09:59

Бойовики за добу 50 разів обстріляли позиції ЗСУ

Бойовики за добу 50 разів обстріляли позиції ЗСУ
Фото: thekievtimes.ua

Бойовики протягом минулої доби продовжили обстріли позицій ЗСУ на всіх напрямках із "Градів", важкої артилерії, мінометів і гранатометів.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили АТО звільнили селище в районі Світлодарської дуги

На Маріупольському напрямку зі 122-міліметрової артилерії, 120-ти та 82-міліметрових мінометів, гранатометів багато разів вели вогонь по Широкиному, Лебединському, Талаківці та Водяному. Новотроїцьке обстріляли з гранатометів, а Широкине – з озброєння БМП.

Поблизу Водяного бойовики атакували позиції сил АТО. Після відкриття вогню у відповідь - відступили.

На Донецькому напрямку зі 152-міліметрової артилерії були обстріляні позиції ЗСУ в районі Красного пахаря та Північного. Також вогонь 122-міліметрової артилерії, мінометів, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів зафіксовано на Світлодарській дузі, в районі Луганського.

З мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем були обстріляні Авдіївка, Новолуганське, Південне, Новоселівка Друга та Верхньоторецьке.

Зі 152-міліметрової артилерії знову вкотре обстріляли Миронівку. Тричі бойовики намагалися атакувати позиції сил АТО в районі Світлодарської дуги. Втім, кожного разу відступали, забираючи поранених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30 разів обстрілювали позицій українських військових

На Луганському напрямку під вогонь реактивних систем залпового вогню БМ-21 "ГРАД" потрапило Сизе. Зі 152-міліметрової артилерії бойовики обстріляли Троїцьке та двічі – Новозванівку. Зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів та стрілецької зброї – Троїцьке, Новоолександрівку, Жовте, Лобачеве та Станицю Луганську.

Загалом, протягом доби зафіксовано 50 обстрілів, з них 2 – по населенному пункту.

21 грудня члени тристоронньої контактної групи щодо врегулюванню ситуації на сході України узгодили режим повного припинення вогню з 00:00 24 грудня на Донбасі в зв'язку з майбутніми святами.

23 грудня ввечері розвідка штабу АТО повідомила, що противник планує здійснити низку провокаційних обстрілів із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями зброї. Мета - викликати вогонь у відповідь та звинуватити українську сторону у порушенні режиму тиші.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики за добу 50 разів обстріляли позиції ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути