Ексклюзиви
пʼятниця, 23 грудня 2016 20:14

Росія має забезпечити тишу на Донбасі

Росія має забезпечити тишу на Донбасі
fttc.com.ua

З 00:00 24 грудня 2016 року Росія має забезпечити неухильне дотримання режиму припинення вогню. До цього закликав у заяві президент Петро Порошенко.

"Вітаю досягнення у рамках Тристоронньої контактної групи, у відповідь на мою ініціативу, домовленості щодо впровадження додаткових заходів зі встановлення сталого та безстрокового режиму всеохоплюючого припинення вогню починаючи з 00 годин 24 грудня 2016 року", - сказано у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук обговорив Мінський процес із послом Угорщини

Президент розраховує, що завдяки цим заходам напередодні новорічних та різдвяних свят, режим припинення вогню на Донбасі стане постійним.

"Україна підтверджує готовність виконати як цю, так і інші Мінські домовленості. Закликаю Росію забезпечити неухильне дотримання режиму припинення вогню. Також імплементацію інших домовленостей, зокрема щодо невідкладного звільнення заручників та незаконно утримуваних осіб, у тому числі на російській території", - наголосив Порошенко.

Мінську угоду прийняли 12 лютого минулого року лідери Німеччини, Франції, України та Росії. Домовилися, що збройний конфлікт на сході України потрібно зупинити. Основною умовою є впровадження режиму припинення вогню та його повсюдне виконання.
Зараз ви читаєте новину «Росія має забезпечити тишу на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути