четвер, 23 грудня 2021 13:32

Били ножем у серце: омбудсмен розповіла про стан українця після звірств бойовиків

Били ножем у серце: омбудсмен розповіла про стан українця після звірств бойовиків
На фото громадянин України Сергій Мазуров, якому під час тортур російські бойовики завдали ударів ножем серце. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Українцю Сергію Мазурову, якого незаконно утримують російські окупанти в Макіївській виправній колонії №32 на Донеччині, під час тортур завдали ударів ножем у серце.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

Українця затримали 1 липня 2017 року в рідній Макіївці так звані співробітники відділу по боротьбі з організованою злочинністю. Після цього його піддали звірячим тортурам, наголосила омбудсмен.

"Йому завдали ударів ножем у серце, внаслідок чого Сергій ледь не помер. Представники окупаційної адміністрації РФ на окупованій території Донецької області помістили Сергія в лікарню, не дозволяли рідним із ним бачитися. Вигадували причини його перебування в реанімації, прикриваючись застудою та спробою самогубства", - написала Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рускіх видавлюють" - Путін видав низку антиукраїнських заяв і фобій

Додала, що впродовж першого місяця полону бранець утратив 15 кг ваги. Після лікування Мазурова перевели до СІЗО Донецька.

"30 серпня 2019-го його звинуватили в нібито "шпигунстві" й засудили до 14 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Понад чотири роки окупаційна адміністрація РФ у Донецькій області видаляє Сергія Мазурова зі списку на обмін", - наголосила омбудсмен.

Вона звернулася до керівництва Міжнародного Червоного Хреста з вимогою терміново відвідати українця, сприяти його негайній госпіталізації та забезпечити кваліфікованою медичною допомогою.

Українця Сергія Куріса також незаконно утримують у полоні бойовики ДНР. Бранець перебуває в тяжкому стані після звірячих знущань і допитів. У СІЗО-5 окупованого Донецька до нього застосовувалися тортури електричним струмом, його топили, вішали на дибу, морили голодом, постійно били, завдавали опіків недопалками, погрожували застрелити, зґвалтувати дружину та вбити дитину.

Зараз ви читаєте новину «Били ножем у серце: омбудсмен розповіла про стан українця після звірств бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути