четвер, 23 грудня 2021 12:30

"Рускіх видавлюють" - Путін видав низку антиукраїнських заяв і фобій

"Рускіх видавлюють" - Путін видав низку антиукраїнських заяв і фобій
Путін в стилі антиукраїнської пропаганди заявив про "історичні території".

Президент країни-агресора РФ Володимир Путін назвав український Донбас "частиною Росії" і заявив, що Україна готує військову операцію.

Про це він сказав на пресконференції у четвер.

Спочатку Путін назвав Революцію гідності "кривавим держпереворотом" і сказав про "історичні російські території" в Україні.

Окупацію Росією Криму назвав "взяв під захист".

Про український Донбас заявив, що "під час організації Радянського Союзу у 22-24 роках не мислив себе інакше, як частиною Росії".

"Але його туди Ленін із товаришами заштовхнули. Створили країну, яка ніколи раніше не існувала. Засунули туди історичні території. Ми змушені були щось робити у 2014 році і так виникла криза, яка сьогодні розвивається", - сказав президент країни-агресора.

Путін заявив, що Україна готує нову військову операцію на Донбасі і згадав про п'ятого президента Петра Порошенка.

"Я особисто умовляв Порошенка - тільки не військова операція. Так-так. І почав. Результат - оточення, втрати і Мінські угоди", - сказав і назвав угоди "єдино можливими".

"Не хочуть виконувати", – заявив. Також згадав про закон "Про корінні народи України", заявивши, що "оголосили росіян, які проживають на їхній власній території не корінним народом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про корінні народи нервує Путіна - Муждабаєв

"Потім про мову. Ну просто видавлюють рускіх і російськомовне населення з їхньої історичної території", - сказав.

"Нам кажуть: війна, війна, війна. Складається враження, що може готують третю військову операцію і нас попереджають: не втручайтесь, не захищайте людей. Втрутитеся, захищатимете - ось такі нові санкції підуть. І готуються, можливо, до цього", - заявив.

"Другим варіантом" Путін назвав створення на Донбасі "антиросії".

"З постійним накачуванням зброєю, промиванням мізків населенню. Ви уявляєте, як у історичній перспективі Росія має жити? Весь час з огляду на те, що там відбувається, які нові системи озброєння поставлені. А потім під прикриттям цих нових систем озброєння штовхнути радикалів на вирішення питання на Донбасі збройним шляхом. І по Криму. "Кримську платформу" навіщо підтримали? Штовхають і туди теж. Як Росія має жити з цим? Весь час з оглядкою, коли довбануть", - сказав.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З початку російської агресії на Донбасі загинули 4488 українських військових. В окупованих районах Донецької і Луганської областей є понад 200 місць, де катують українців.

Зараз ви читаєте новину «"Рускіх видавлюють" - Путін видав низку антиукраїнських заяв і фобій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути