вівторок, 24 грудня 2019 00:15

За поцілунки у громадському місці штрафують – українка поділилась враженнями від життя у Баку
5

На вулиці можуть оштрафувати за поцілунки та куріння
Фото: zmist.pl.ua
У автобусі чоловіки займають переважно задню частину місць, жінки – передню
До жінок ставляться шанобливо, незалежно від статусу чи національності
У Азербайджані менше календарних свят, ніж в Україні
На релігійні свята там можна прибирати чи працювати, тоді, як в Україні це заборонено

Вікторія потрапила до Азербайджану, а точніше до столиці країни Баку завдяки коханню. Жінка одружилась із азербайджанцем і переїхала на Батьківщину чоловіка.

Розповідає, жити в цій країні їй подобається і реалізувати себе зовсім не проблема, пишуть на ресурсі zmist.pl.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США чекають цілий рік аби скуштувати пиво "Кутя", яке варить українець

Відразу спростовує головний міф, що слов'янкам у мусульманській країні жити важко. Особисто для неї є всі комфортні умови для життя, ніхто не обмежує прав та свобод і не забороняє працювати чи реалізувати плани. Зауважує, що в Азербайджані до жінок ставляться з повагою, не дивлячись на вік та статус в суспільстві. Додає, що і як до іноземки ставлення проявляють хороше, не акцентуючи увагу на національності. Проте Вікторія зауважує, що в Україні, попри оспівану гостинність, на приїжджих реагують часто дуже скептично, що змушує зробити висновок: нашій державі варто повчитися приязності і не судити людину по тому, з якої країни вона приїхала.

Автор: zmist.pl.ua
  У автобусі чоловіки займають переважно задню частину місць, жінки – передню
У автобусі чоловіки займають переважно задню частину місць, жінки – передню

В Азербайджані особливу увагу приділяють і фінансовій забезпеченості людей. Жінка говорить, що в тут заробляти на життя легко, мотивує тим, що є велика кількість робочих місць. І явище безробітності трапляється вкрай рідко. Проте зазначає, що лікарі (вся родина чоловіка Вікторії є лікарями) тут мають лише один вихідний – неділю, і працюють відразу на дві клініки.

А от на рахунок вищезгаданих вихідних. Тут немає міні-відпусток на свята, як це є у нашій державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коровай та рушники на весілля везли з України — українка розповіла, як залишилася жити в Італії

"Святкових вихідних порівняно з Україною, дуже мало. У нас новорічні свята супроводжуються цілим рядом вихідних днів, тут навпаки – початок Нового року великим святом не вважають, хоч і відмічають, як і ми. Азербайджанський Новий рік приходить з початком весни – це національне свято", – поділилась Вікторія.

Автор: zmist.pl.ua
  До жінок ставляться шанобливо, незалежно від статусу чи національності
До жінок ставляться шанобливо, незалежно від статусу чи національності

Підмічає, що в Азербайджані немає передноворічних "стрибків" цін, коли в магазинах продукти дорожчають. Ціни тут стабільні цілий рік.

Не менш цікавим стало і те, що в них під час релігійних свят можна працювати і виконувати всю роботу по дому. Натомість в Україні не можна прибирати, шити, прати тощо.

І все ж цікавить запитання, чи є щось спільне у наших держав. Вікторія запевняє практично на всі 100%, що Азербайджан і Україна надзвичайно різні між собою.

Автор: zmist.pl.ua
  У Азербайджані менше календарних свят, ніж в Україні
У Азербайджані менше календарних свят, ніж в Україні

"Ми відрізняємося, в першу чергу, за культурою. Коли ідеш по Баку, ніколи не побачиш підлітків, які цілуються в транспорті чи громадському місці. Тут за це карають, і ще навіть можуть осоромити перед батьками. Ніхто не палить і не п'є посеред вулиці – заборонено. Помітно, що люди одне одного поважають. Навіть в тому ж транспорті, в автобусі чоловіки займають переважно задню частину місць, жінки – передню. Картину, коли чоловік сидить, а поруч з ним стоїть жінка, ще не бачила. Місцем поступляться без очікування. Мене це вражає!", – розповіла Віка.

Проте, попри різницю між країнами, є і дещо спільне – смачні та ситні національні страви. В Азербайджані надзвичайна кількість страв з м'яса. Безліч смаколиків люди готують на певні свята, як українці, наприклад, олів'є на Новий рік. Але Вікторія, зазначає, що екзотики в стравах немає, навпаки, все дуже смачно і варте похвали.

Американці простіше ставляться до речей. Якщо в орендованій квартирі зламалась пральна машина чи мікрохвильова піч, власники просто купують нові. До квартирантів не буде жодних претензій. У коридорах багатоквартирних будинків можна побачити коробки з різними посилками, що залишають кур'єри. І ніхто не забере чужу річ.

Зараз ви читаєте новину «За поцілунки у громадському місці штрафують – українка поділилась враженнями від життя у Баку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути