середа, 18 липня 2018 00:15

"Виклик швидкої коштує від 20 тисяч гривень" - українка про медицину в Швейцарії

"Виклик швидкої коштує від 20 тисяч гривень" - українка про медицину в Швейцарії
У Швейцарських лікарнях пацієнтам надають просторі палати з панорамними вікнами, окремі кімнати з душем і туалетом.Фото: swiss-medicine

У Швейцарії послуги швидкої допомоги, до складу якої входить як мінімум один лікар, оплачуть зі своєї кишені. Виклик обійдеться від 900 до 2000 франків (23,6 тис. грн до 52,5 тис. грн - Gazeta.ua). Остаточна ціна залежить від складності випадку.

Про це розповідає українка Діана, яка 6 років тому переїхала з Дніпра у Цюріх, щоб здобути вищу освіту. Вийшла заміж за швейцарця та відкрила власну юридичну фірму, йдеться у сюжеті ictv.

За її словами, у Швейцарських лікарнях пацієнтам надають просторі палати з панорамними вікнами, окремі кімнати з душем і туалетом. Положення ліжок можна змінювати з допомогою пульта. Усі двері відчиняються автоматично. Також біля кожного ліжка є спеціальний пристрій, який виконує майже всі бажання хворих – викликати лікаря, увімкнути радіо, телевізор, регулювати світло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як відкрила магазин в Йорданії

У лікарнях дві їдальні: одна для пацієнтів, інша – для гостей. Оскільки вхід із собаками в лікарню заборонений, для них є спеціальне паркувальне місце із водою.

"Приклад обіду: скажімо, спаржевий крем-суп, телятина в соусі з печериць з молодою картоплею і абрикосовий пиріг на десерт", – розповідає Діана.

Кожен житель Швейцарії повинен мати медичну страховку. Але покрити нею медичні послуги одразу не можна. Існує так звана франшиза – певна сума, яку людина повинна витратити на лікування упрожовж року. Тільки після того страховка починає діяти і покриває 90% медичних послуг.

"Франшиза – це енна кількість грошей, які ви завжди оплачуєте зі своєї кишені. Тільки, якщо перевищуєте цю франшизу, страхова починає оплачувати за вас. У моєму випадку франшиза становить 2500 франків (65,5 тис. грн), при цьому в місяць я плачу ще 370 франків (9,7 тис. грн)", – каже українка.

В Еквадорі завдяки теплому клімату люди менше хворіють, не потрібно сплачувати за опалення, купувати зимовий одяг. Значно нижчі комунальні послуги. Про це розповідає Алла Теплюк зі Слов'янська, котра мешкає у країні 6 років. Емігрувала до батьків, які переїхали 10 років тому.

Зараз ви читаєте новину «"Виклик швидкої коштує від 20 тисяч гривень" - українка про медицину в Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути