неділя, 08 березня 2020 00:10

Українка розповіла, який бізнес найчастіше відкривають у Туреччині
6

Вероніка Фандікова пише блог про переїзд до Туреччини та цікаві факти про життя в країні
Фото: Фото Вероніки Фандікової
Вероніка Фандікова пише блог про переїзд до Туреччини та цікаві факти про життя в країні
Вероніка Фандікова пише блог про переїзд до Туреччини та цікаві факти про життя в країні
Вероніка Фандікова пише блог про переїзд до Туреччини та цікаві факти про життя в країні
Вероніка Фандікова пише блог про переїзд до Туреччини та цікаві факти про життя в країні

Вероніка Фандікова переїхала до Стамбулу і почала вести свій блог. Вона записує інтерв'ю в українок, та жінок з країн колишнього Радянського союзу, які переїхали, спростовує міфи про Туреччину та публікує смішні відео, які пов'язані з життям турків.

"У мене нетиповий переїзд у Стамбул. Понад 90% жінок, які сюди приїхали, свідомо переїхали до своїх чоловіків турків. Мій чоловік родом із Запоріжжя, а познайомились із ним в інтернеті. Вже потім виявилось, що він давно живе в Стамбулі і має громадянство", - розповідає Gazeta.ua Вероніка.

До переїзду жінка склала план, який мала реалізувати: знайти середовище для спілкування, справу, якою б хотіла займатися і вивчити мову.

"Чоловік мене одразу записав на бізнес- тренінг. Там навчали cтворенню власного бізнесу. Раніше працювала маркетологом, томуі під час навчання почала консультувати інших студентів нашої групи щодо реклами і соцмереж. По суті такі ж студенти, як я, запропонували займатися цим професійно і стали першими клієнтами. Завдяки "сарафанному радіо" клієнтів ставало все більше, тому я найняла помічницю і копірайтера. Зпрпз мене запросили викладати у тойже бізнес- центр, в якому сама вчилась. Також веду блог про життя в Туреччині", - розповідає Вероніка.

Найбільша проблема для іноземців, які хочуть переїхати жити до Туреччини, – віза. З 2020 року лише у громадян Росії є можливість продовжувати візу більше ніж на рік.

"Переїхати в Туреччину можна, відкривши власний бізнес. Також є можливість зробити студентську візу через університет або навіть через бізнес- курси, так вона вийде вдвічі дешевше. Найпопулярніший метод для жінок- вийти заміж", - каже Вероніка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці грабують пасажирів у літаках – стюардеса про особливості роботи

Туркам подобаються українки через те, що гарні, мають покладистий характер, вміють підтримати розмову. У турчанок на першому місці частіше гроші. Вони можуть не вийти заміж за чоловіка, якщо в нього нема квартири й машини, навіть, якщо його кохають.

"Зараз вже більш сучасні родини і у половині сімей жінки мають якусь діяльність. Багато наших дівчат працює у індустрії краси, робить візаж, надають рекламні послуги, займаються маркетингом, заробляють на онлайн курсах, викладають англійську, російську, турецьку мови. Але раніше вважалося, що працююча жінка - це неспроможність чоловіка забезпечити родину. Тому деякі досі віддають перевагу обмежувати жінку від найму.", - каже Вероніка.

У Стамбулі середня зарплата 600 доларів. Цих грошей мало, якщо немає житла.

Повсякденна атмосфера Туреччині та Єгипті кардинально відрізняється від готельного "ол інклюзіва". Турки кожен сантиметр своєї країни намагаються зробити пам'яткою. І наші співвітчизники допомагають їм в цьому – прокладають нові туристичні маршрути, пишуть книги по гастрономії і ведуть блоги про подорожі.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, який бізнес найчастіше відкривають у Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути