пʼятниця, 04 жовтня 2019 00:15

Українець розповів про особливості менталітету китайців

Автор: Фото надане Юрієм Бордуном
  Українець Юрій Бордун розповів про особливості менталітету китайців
Українець Юрій Бордун розповів про особливості менталітету китайців
До менталітету китайців важко звикнути іноземцям. Багатьох місцевих приїжджі вважають дикунами.

"В основному найбільш гостро реагують на те, що в деяких провінціях прийнято їсти собачатину. Я теж спочатку сприймав це за дикість. Пізніше по іншому почав відноситись до цього. Зрозумів, що це їхній спосіб життя. Так можна причепитись до українців, які їдять телятину. А в Індії це священні корови. Якщо їм захочеться лягти посеред дороги, її будуть об'їжджати. Тому не нам вчити китайців, як їм жити. Норма в кожного своя", - розповідає Gazeta.ua Юрій Бордун з міста Виноградів Закарпатської області. Оселився два роки тому в Пекіні. Працює заступником директора відділу освіти тренінг-центру. Паралельно озвучує в Китаї мультфільми та ільми українською.

Забій собак у них проходить теж особливо. Їх забивають до смерті повільно, щоб якнайдовше корчилась від болю. Тоді виділяється адреналін. М'ясо від того смачніше. На прилавках продають не лише туші собак, а їхні голови, додає діаспорянин.

"Китай вважається досить закритою країною. Вони не знають що таке черга, етикет. Більшість молоді ніколи не чули про "фейсбук", "інстаграм", "ютуб". Їхній світогляд формується під іншим кутом. Вони черпають інформацію з джерел, які диктує їхня влада", - говорить Юрій.

Автор: Фото надане Юрієм Бордуном
  Українець Юрій Бордун розповів про особливості менталітету китайців
Українець Юрій Бордун розповів про особливості менталітету китайців

Зараз відкрити робочу візу доволі проблематично. Китай дуже чітко регулює правила в'їзду іноземців і їх кількість з кожної країни. Якщо вони приймаються хоч якісь законодавчі зміни, то вони миттєві, стаються за один день.

Хто прагне побачити сотні панд у науковому центрі по відновленню популяції, вдосталь напитися справжнього чаю, скуштувати шалено-гостру їжу, та просто краще пізнати китайську культуру Юрій Бордун пропонує відвідати Ченду – одним з найбільш популярних місць в Китаї. Це місто відоме своїми затишними чайними крамницями, де вам продадуть автентичні напої, які не змінювалися протягом багатьох поколінь. Безліч тусовок набитих студентами та іноземцями не дадуть вам заснути у нічний час. Тут ви також зможете скуштувати напевно найгострішу їжу у світі, яка змусить вас дихати як справжній дракон.

Автор: Фото надане Юрієм Бордуном
  Українець Юрій Бордун розповів про особливості менталітету китайців
Українець Юрій Бордун розповів про особливості менталітету китайців

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вулицях дратував запах фастфуду – українка поділилась враженнями від Канади

За роки проживання у Грузії іноземці визначають кілька неписаних правил, за якими живуть у цій країні.

Українка Наталія Ходан назвала топ 5 важливих корисних речей у спілкуванні з місцевими.

Не варто критикувати грузин. Це дуже гордий народ і не сприймає будь-яку критику, яка б конструктивна вона не була.Можна торгуватися. На ринку, в приватних лавках і магазинах, усюди, крім мережевих супермаркетів.

Зараз ви читаєте новину «Українець розповів про особливості менталітету китайців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути