Ексклюзиви
четвер, 12 вересня 2019 00:15

Українка розповіла, що треба обов'язково знати про менталітет грузинів

Українка розповіла, що треба обов'язково знати про менталітет грузинів
.instagram

За роки проживання у Грузії іноземці визначають кілька неписаних правил, за якими живуть у цій країні.

Українка Наталія Ходан назвала топ 5 важливих корисних речей у спілкуванні з місцевими.

"Ніколи не сперечайтеся з грузинами. Ніколи! Це настільки марна справа, що не варто навіть починати. Не знаю жодного випадку, коли б хтось зміг довести неправоту опоненту-грузину, навіть, будучи стовідсотково правим. Кажуть, що дядько, котрий клеїв у нас шпалери, після намагання довести йому, що візерунок не співпадає і треба переробляти, гримнувши дверима пішла з тахікардією у відчаї пити заспокійливе", - розповідає дівчина у своєму блозі в Instagram.

Не варто критикувати грузин. Це дуже гордий народ і не сприймає будь-яку критику, яка б конструктивна вона не була. Бажаного результату з критики не буде, а нерви і поганий настрій гарантовано.⠀

Можна торгуватися. На ринку, в приватних лавках і магазинах, усюди, крім мережевих супермаркетів. Кожен мешканець країни, чи то грузин, чи вірменин, чи азербайджанець, чи курд, а тепер уже й всі інші народності, котрі "понаїхали", закономірно хочуть заробити. Ціну сміливо збивати можна, особливо в туристичних районах по вул. Коте Апхазі, район бань, ринки, вся Мцхета, Сігнагі.

Якщо продавець на ринку чи в овочевій крамниці побачить, що ви за останні копійки купуєте в нього отой гранат, то віддасть вам його безкоштовно і з кілограмом таких же на додачу.

Не ображайтесь, якщо здалося, що з вами розмовляють грубо. В грузинській мові немає роду, і відсутні звороти, звичні для нас. Часто фрази, котрі сприймаємо як грубість це лише недосконале володіння іноземною мовою.

Варто вивчити два-три слова грузинською. Як наприклад, "Добрий день Вам", "Дякую Вам", "До побачення". Грузини дуже люблять і поважають свою мову і за подібний жест поваги будуть вам дуже вдячні. Ви долучитеся до формування позитивного іміджевого образу гостя з України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вулицях дратував запах фастфуду – українка поділилась враженнями від Канади

Як би ми не любили свою країну, але пожити якийсь час в іншій - завжди цікаво. Як влаштуватися на роботу, чи є мовний бар'єр, криза і бюрократія - про всі плюси та мінуси життя в чужих краях розповіли 8 українок.

Грузія - пострадянська країна, що реставрується, відбудовується і прогресує кожну хвилину, розповіла Ярослава з України. Але при цьому, тут все ще залишається багато нетрів, руїн і будинків минулого століття. Точно така ж паралель проглядається і в людях: величезна кількість прогресивної молоді в великих містах і, одночасно, великий відсоток населення проживає в селах і дотримується старих традицій і звичаїв.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, що треба обов'язково знати про менталітет грузинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути