вівторок, 19 грудня 2017 00:16

Українка розповіла, яка вартість життя в Словаччині

Українка розповіла, яка вартість життя в Словаччині
Людмила Масляєва три роки живе в Братиславі. Навчається у Віденському університеті та працює в біофармацевтичній компанії в Словаччині. Фото:obozrevatel.

Розташування словацької столиці Братислави дозволяє за годину бути у Відні, за 2-3 години - в Будапешті, за 4 години - в Празі.

В аеропорт Братислави літає багато бюджетних авіакомпаній і легко можна на вихідні злітати в Берлін, Лондон, Мадрид, Київ і багато інших міст. Про це розповідає Людмила Масляєва, яка три роки живе в Братиславі. Навчається у Віденському університеті та працює в біофармацевтичній компанії в Словаччині, повідомляє obozrevatel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла про незвичайну моду жителів Нігерії

"Більшість квартир здаються вже мебльованими та іноді господарі залишають все, включаючи посуд, кухонну техніку, прасувальну дошку тощо. Вартість хорошої квартири (60 кв.м.) у Братиславі може коливатися від 500 до 900 євро в залежності від району. У цю вартість входять комунальні платежі. Найчастіше при оренді житла щомісяця переводиш певну суму на рахунок власника і не маєш ні найменшого поняття скільки коштує вода, газ, електрика", - каже Людмила Масляєва.

За словами дівчини, вартість хорошої квартири (60 кв.м) - від 120 тис. Але іпотека може бути близько 1,5% -2,5% річних.

"Ціни на продукти в порівнянні з київськими, звичайно ж вище, якісь товари можуть бути дорожчі на 50% -100%, в порівнянні з польськими на 15%-20%. Але часто бувають знижки на різні товари в тому чи іншому магазині".

В Америці у центрі всього людина, а в Україні — проблеми. Навіть звичайний робітник може собі дозволити круїз океаном, відпочинок на красивому узбережжі. Про це каже колишній заступник міського голови Тернополя Олег Марушій. Зараз він працює кранівником на заводі у США, куди три роки тому переїхав з дружиною Лілією.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, яка вартість життя в Словаччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути