субота, 23 грудня 2017 00:15

"Щороку готують 20 тисяч літрів борщу" - ресторан українця став легендою Мангеттену

"Щороку готують 20 тисяч літрів борщу" - ресторан українця став легендою Мангеттену
Ежедневно на кухне украинского ресторана Veselka готовят 3 тыс. варенников и ежегодно варят 20 тыс. литров борща. Фото: veselka.com

Одним з найбільш відомих у Нью-Йорку є український ресторан Veselka. Щодня на кухні готують 3 тис. вареників і щорічно варять 20 тис. літрів борщу.

За понад 60 років свого існування заклад став одним з легендарних місць Мангеттена, де можна спробувати прості і недорогі страви нашої кухні, повідомляє ukrainian.voanews.

Ресторан належить Тому Берчарду. Його перша дружина була дочкою засновника ресторану українського іммігранта Володимира Дармохвала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка показала, як живе в американському будинку престарілих

"Його не дуже потішив той факт, що я одружуся з його дочкою. Він мріяв, що вона вийде заміж за українського хлопця. Але мені здається, я досить швидко завоював його повагу. Він побачив, що мені можна довіряти", — розповів про свого колишнього тестя Берчард.

Спочатку Veselka була магазином, де можна було купити солодощі, сигарети, лотерейні квитки, а також пригоститися деякими українськими стравами. За словами Тома, з тих пір рецепти поданих страв майже не змінилися. Зараз за автентичність страв відповідає шеф-кухар Дмитро Марценюк.

В Україні він працював банкіром, а кулінарну освіту отримав вже в США. До класичного меню закладу, який не змінювався з часу його заснування, Дмитро додає фірмові рецепти його сім'ї, а також власні варіації традиційних українських страв.

Склад співробітників ресторану мультикультурний. Заклад дуже популярним серед американців і туристів. Українські іммігранти становлять лише близько 10% відвідувачів.

Алла Крещук з Одеси стала шеф-кухарем у ресторані в Нью-Йорку. Заклад, де працює жінка, відмовився від послуг професійних кухарів на користь простих бабусь. Вимога лише одна – рецепти мають бути авторськими.

Зараз ви читаєте новину «"Щороку готують 20 тисяч літрів борщу" - ресторан українця став легендою Мангеттену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути