Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2017 14:27

Українка показала, як живе в американському будинку престарілих

  Українка розповіла, як живеться людям похилого віку в Америці. Фото: скріншот
Українка розповіла, як живеться людям похилого віку в Америці. Фото: скріншот

В Америці існують комплекси для людей похилого віку з власними будинками та охороною. Старші люди переїжджають туди з різних міркувань: дехто хоче зменшити витрати на житло і їм не потрібна величезна хата, деякі хочуть жити по-сусідству з людьми свого віку. Головна вимога — мешканцям повинно бути від 55 років, пише видання ukrainian.voanews.com.

Територія комплексу під назвою "Світ дозвілля" має 250 гектарів землі. Житло можна вибрати на свій смак: від квартири-студії до власного маленького будинка. Літні люди стають повноправними власниками нерухомості: її можуть продати, здати в оренду та залишити у спадок. На території є ресторани, банки, перекурня, туристичне агентство, відділення пошти та театр. Живе 8 тисяч людей, з них 10 родин - українці.

"Переїхала сюди 11 років назад, коли не стало мами. Не думала, що буду на пенсії і матиму багато часу та й все встигну зробити. Виявилось, що мені бракує часу", - розповідає Лідія Чумак-О'ніл пенсіонерка з Запоріжжя. В 14 років вона разом з батьками переїхала до Америки.

За словами жінки, життя тут коштує недешво. Окрім плати за нерухомість треба сплатити перший внесок у кілька тисяч доларів, коли заселяєшся. Також мешканці повинні платити за громадьскі послуги та благоустрій території внесок $500-800.

Всі мешканці комплексу для літніх людей відвідують спортзал, тенісний корт, мистецькі гуртки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США судять українку за найбільший шлюбний бізнес в історії Флориди

Найбільше українських мігрантів проживає в Росії, Канаді, Польщі, США і Бразилії. В них сукупно в 2017 році зараз проживає понад 8 млн українців.

Зараз ви читаєте новину «Українка показала, як живе в американському будинку престарілих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути