пʼятниця, 11 серпня 2017 09:30

"Щоб не ходити в чорному, показала характер" - українка про життя з мусульманином

Автор: obozrevatel
  Українка Олена Нур п'ять років заміжня за жителем Арабських Еміратів
Українка Олена Нур п'ять років заміжня за жителем Арабських Еміратів

В Еміратах громадянство іноземцям не дають, за рідкісним винятком. При цьому іноземців тут дуже багато. Корінних жителів – усього 11% населення. Експатам необхідно регулярно оновлювати вид на проживання. Максимальний термін його дії – 3 роки. Для дружин корінних жителів є можливість отримати громадянство після 5 років спільного життя, якщо чоловік не проти.

Про це розповіла Олена Нур, яка вийшла заміж за жителя Арабських Еміратів. Він на 8 років старший, фінансист, працює у великій нафтопереробній компанії, розлучений, має 6-річного сина, повідомляє obozrevatel.

"Ми близько місяця щодня говорили в Skype по 5-6 годин, не могли наговоритися. Він запросив нас з мамою в гості. Я погодилася, сама собі дивуючись. Я взагалі людина досить суворих правил, та вже не юна дівчинка. Мені на той момент виповнився 31 рік. Мама підтримала мою авантюру. Коли я прилетіла разом з мамою в ОАЕ, побачила в аеропорту Моатаза і зрозуміла, що це мій чоловік. Наступного дня він зробив пропозицію, і я погодилася. Ми з мамою провели місяць у нього в гостях, за цей час ми оформили шлюб. Потім я повернулася в Україну і дочекалася постійної візи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Медсестра допомагає з домашніми справами" - українка про пологи в Нідерландах

За словами Олени Нур, сучасні арабські чоловіки шукають жінок, не зациклених на шопінгу, золоті і домашньому господарстві. Молоді арабки, вийшовши заміж, очікують, що чоловік їх повністю утримуватиме на високому рівні. Свою зарплату вони розглядають як кишенькові гроші, витрачають на подорожі, салони, вбрання, прикраси.

Автор: obozrevatel
  Українка Олена Нур п'ять років заміжня за жителем Арабських Еміратів
Українка Олена Нур п'ять років заміжня за жителем Арабських Еміратів

"Українки хочуть працювати, а не сидіти вдома. Вони не такі вимогливі. Мого чоловіка додатково підкупило те, що я іноземка, знаю арабську культуру і мову. В таких інтернаціональних шлюбах часто виникають проблеми через різницю культур, ніхто не хоче йти на компроміс. А я знала, чого чекати, чого немає, що можна, що не можна. У свою чергу, українок підкуповує те, що араби не п'ють і дуже піклуються про сім'ї. Для них сім'я – їхня фортеця. Все в дім, все в сім'ю. Мій чоловік досить відкритий, йде на деякі компроміси".

Араби дуже цінують свої традиції і культуру. Чоловіки носять білі довгі сукні-кандури, жінки - чорні абаї (довгі просторі сукні з довгими рукавами, зазвичай чорного кольору). Абай шиють відомі дизайнерські будинки, вони можуть бути прикрашені стразами і багатою вишивкою.

"Чим демократичніший чоловік, тим менш традиційно одягається його дружина. Тут можна носити джинси, футболки, довгі спідниці та сукні. Єдина вимога – щоб не було нічого тісного, коротких спідниць, відкритих рук і декольте. Я ношу хустку, а також джинси, блузи, довгі спідниці і сукні. Останнім часом віддаю перевагу сукням, у джинсах жарко. Спочатку чоловік намагався тримати мене "в рамках". Доки я була вагітна, носила абаю. Але потім показала характер, і він змирився".

Мама семи дітей українка Ольга Гілл заснувала у США онлайн-платформу для сімей Living Notes. Крім онлайн-бізнесу, жінка займається балетом, фотографією і пише блоги. Живе в Сан-Франциско, штат Каліфорнія.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб не ходити в чорному, показала характер" - українка про життя з мусульманином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути