Ексклюзиви
середа, 09 серпня 2017 09:16

"Медсестра допомагає з домашніми справами" - українка про пологи в Нідерландах

"Медсестра допомагає з домашніми справами" - українка про пологи в Нідерландах
У Нідерландах вагітним не призначають візит до лікаря раніше, ніж на 11 тижні. Ніхто не буде боротися і рятувати вагітність до цього терміну. Фото: nashamama

У Нідерландах породіль та новонароджених виписують одразу після пологів. Після цього їм обовязково призначають крамзорга - медсестру, яка приходитиме додому перші 7-10 днів. Вона навчає догляду за дитиною, допомає з домашніми справами та приготуванням їжі.

"Я народила в 15:40, вже о 20:30 була вдома. Нам також дали крамзорга. Залежно від рівня страховки, її візит триває від 3 до 8 годин. Вона навчає правильно поводитися з дитиною. Допомагає налагодити лактацію та справитися з роботою по дому. Можна попросити погуляти зі старшими дітками. Також під контролем малюка і маму продовжують тримати акушерки, приїжджають щодня на огляди. На третій день до малюка приходить співробітник дитячого бюро і бере кров на аналізи, перевіряє слух і зір", - розповідає Вікторія Старовойтова. Три роки живе в Нідерландах разом із чоловіком, повідомляє ukrainians.today

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'їли 45 тис. вареників: українці вразили масштабом фестивалю в Канаді

У нідерландських сім'ях перші гості з'являються ранком наступного дня після пологів. Будинок у цей день прийнято прикрашати лелеками і паперовими стрічками рожевого або блакитного кольору, залежно від статі дитини. На 7-й день можна йти на першу прогулянку, незалежно від пори року і температури на вулиці.

За словами Вікторії Старовойтової, під час вагітності перший візит до лікаря призначають не раніше, ніж на 11 тижні. Ніхто не боротиметься і не рятуватиме вагітність до цього терміну.

"У нідерландців свій підхід до вагітності та пологів. Тут не вважають вагітність важкою хворобою, яку обов'язково треба підліковувати та тримати під контролем. Вагітність ведуть акушери. До лікаря направляють, якщо аналізи незадовільні. За всю вагітність, якщо вона протікає добре, буде 2 узі і два скринінги. Ніяких оглядів, ніяких баночок і зборів крові щотижня та інших приємних атрибутів, про які я знаю з розповідей подруг. Вишенькою на торті, десь на 40 тижні, стане пропозиція народжувати вдома. Це точно був не наш варіант, тому ми поїхали в госпіталь".

У Кореї щодня викидати можна тільки побутове сміття, яке не підлягає переробці. Для нього стоять кілька великих пластикових контейнерів. Також є окрема ємність для харчових відходів на чіпі, який відкриває кришку контейнера і прив'язаний до конкретної адреси. У сам "бак" вбудовані ваги, які зважують скільки саме харчових відходів викидають мешканці кожної конкретної квартири. Залежно від цієї інформації змінюється сума в рахунку.

Зараз ви читаєте новину «"Медсестра допомагає з домашніми справами" - українка про пологи в Нідерландах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути