Ексклюзиви
понеділок, 07 серпня 2017 10:35

"Викидати можна лише сміття, яке не підлягає переробці" - українка про життя в Кореї

"Викидати можна лише сміття, яке не підлягає переробці" - українка про життя в Кореї
Антоніна Бойко з Києва із чоловіком рік жили в Сеулі. Фото: obozrevatel

У Кореї щодня викидати можна тільки побутове сміття, яке не підлягає переробці. Для нього стоять кілька великих пластикових контейнерів. Також є окрема ємність для харчових відходів на чіпі, який відкриває кришку контейнера і прив'язаний до конкретної адреси.

У сам "бак" вбудовані ваги, які зважують скільки саме харчових відходів викидають мешканці кожної конкретної квартири. Залежно від цієї інформації змінюється сума в рахунку, повідомляє obozrevatel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець виховує десятьох прийомних дітей в Африці

"Усе інше сміття ретельно сортують і викидають раз на тиждень. Вже з вечора напередодні готують спеціальні величезні пакети, куди потрібно розкладати окремо скло, пластик, бляшанки, картон. Усе відсортоване "добро" весь тиждень чекає своєї черги в спеціальному місці. Хоча звучить це дуже складно, на ділі втягуєшся швидко, незручностей не відчуваєш. А ось відвикала від такого розподілу сміття я куди довше - пару років пішло на те, щоб не вважати себе вбивцею планети, коли викидаєш в один контейнер і скло, і картон і текстиль", - розповідає Антоніна Бойко з Києва, яка рік жила в Сеулі. Зараз сім'я з двома дочками живе у Сіднеї.

Сім'я, що вирішила орендувати квартиру в Кореї, повинна покласти певну суму на депозитний рахунок як заставу. Для невеликої студії застава становить $5 тис. Щомісячна плата - $500-700.

"Буває, що суму кладуть велику, відсотки по якій покривають вартість оренди. Орендаторам залишається сплачувати рахунки за комунальні послуги: газ, електрику, воду, вивіз сміття".

Оренда квартири в Амстердамі з двома спальнями та меблюванням коштує €1-1,3 тис. без комунальних послуг. Дешевше можна орендувати кімнати в спеціальних соціальних будинках - €600-800. Про це розповідає Вікторія Старовойтова. Вона три роки живе в Нідерландах разом із чоловіком.

Зараз ви читаєте новину «"Викидати можна лише сміття, яке не підлягає переробці" - українка про життя в Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути