субота, 05 серпня 2017 00:18

Українець виховує десятьох прийомних дітей в Африці

Українець виховує десятьох прийомних дітей в Африці
Українець Едуард Сівець опікується Африці десятьма дітьми Фото: depo.ua

Українець Едуард Сівець переїхав жити в Африку та усиновив десятьох місцевих дітей.

В Україні чоловік викладав у кількох семінаріях, має освіту богослова. Вперше у Кенії чоловік побував чотири роки тому, повідомляє Експрес.

"Те, що я побачив, мало кого може залишити байдужим. Діти вмирають від звичайнісіньких захворювань. Голод. Низький рівень освіти", - розповідає Сівець. Після свого візитувирішив переїхати до Африки разом із сім'єю, - Як з'ясувалося, у Східній Африці працює ціла команда українців. Вони облаштували дитячий будинок, школу, клініку, склали програму харчування для місцевих дітей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прийшов чек на €400, щоб зібрати сина до школи" - досвід українки у Франції

За словами Едуард Сівця, місцевим дітям "путівку в життя" може дати лише якісна освіта. У школі викладають математику, англійську, суахілі і аналог природознавства.

"Наші учні - діти нетрів. Часто побічний продукт проституції, сироти внаслідок смерті батьків від СНІДу. Для більшості з наших 120 учнів те, що вони їдять у школі, це єдина їжа за день", - розповідає українець.

Найбільше українську сім'ю в Кенії шокував підхід до розподілу їжі. Якщо родині бракує продуктів, насамперед вкорочують раціон харчування дітей - батьки продовжують повноцінно харчуватися.

"Бо якщо помре один із батьків, особливо батько, то уся сім'я приречена на жебрацтво, хвороби і смерть. Але якщо помре хтось із дітей, то у інших є шанс вижити. До цього навіть зараз важко звикнути. Звичайно, що так не у всій Кенії і не у всіх сім'ях, але трапляється так часто, що не помічати не можна ", - пояснює Ед.

За час перебування в Кенії українці вже кілька разів встигли перехворіти малярією і тифом. "Ці захворювання для організму безслідно не минають, а лікування жорсткими антибіотиками і поготів. Згодом потрібно відновлюватися. Це вибиває з колії", - розповідає богослов.

Мама семи дітей українка Ольга Гілл заснувала у США онлайн-платформу для сімей Living Notes. Крім онлайн-бізнесу, жінка займається балетом, фотографією і пише блоги. Живе в Сан-Франциско, штат Каліфорнія. Виїхала до Сполучених Штатів з України у 17-річному віці, щоб побудувати кар'єру професійної балерини.

Зараз ви читаєте новину «Українець виховує десятьох прийомних дітей в Африці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути