пʼятниця, 31 серпня 2018 00:15

Емігрантка назвала типові ознаки українців в Мексиці

Емігрантка назвала типові ознаки українців в Мексиці
Українці, котрі мешкають у Мексиці, звикли між собою вживати слова іспанською. Фото: 6kursiv

Емігрантка Віра Іванова із Тернополя назвала типові ознаки, за якими українці, що досить довго мешкають в Мексиці, відрізняються від новоприбулих земляків. Жінка чотири роки мешкає у місті Гвадалахара.

"Українця, який довго мешкає в Мексиці, від українця, який лише приїхав з України можна легко відрізнити, якщо придивитися. По-перше, новоприбулий українець ніколи не полізе до вас цілуватися. Ті, хто живуть у країні довго, давно акліматизувався. Кожна зустріч - то завжди поцілунок у щоку, справжній чи удаваний. Але це звичка, від якої довго доведеться відівчатись, якщо доведеться.Коли я минулого року була у Тернополі, то вже автоматично до всіх лізла цілуватись, і десь на півдорозі до щоки племінника сусідки однокласниці до мене доходило, що я трохи забуваюсь". - розповідає Віра Іванова сайту 0352.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як стала поліцейською у США

"По-друге, новоприбулий українець ще не зовсім знає, наскільки цінні його світлі очі та волосся. Десь може 10 відсоткам мексиканців притаманні такі риси, і з ними носяться, як з писаною торбою. Світлих мексиканців видно у престижніших районах, серед лікарів, банкірів та у дорожчих магазинах. Їм більше довіряють. Після того, як я почала разом з Едуардо вигулювати собаку, нас обох нарешті прийняли до самопроголошеного елітного гурту власників собак у парку "Сосенки".

Українці в Мексиці, вже настільки призвичаїлись, що починають між собою вживати слова іспанською.

"На день незалежності я замовила єлєру" (з ісп. hielera – міні холодильник з льодом для напоїв). А може Різдво відсвяткуємо у вашому кото?. Це закритий житловий комплекс, часто з охоронцями при в'їзді, власним приміщенням для культурних заходів, ігровим майданчиком чи байсейном, - розповідає Віра Іванова, - Люди, що живуть у Мексиці роками чи особливо декадами, не витрачають лишніх коштів на недорогу поїздку до прикордонної Америки чи до порівняно недалекої західної Європи. Вони рік чи більше планують поїздку додому".

Жителі Камбоджі чимось схожі на дітей. Такі ж відкриті і прості. Якщо щось не зрозуміють, ніколи про це не скажуть. Просто кивнуть головою в знак згоди. Про це Gazeta.ua розповідає Андрій Ягодзинський з Києва. Чотири роки живе у місті Сієм Ріп.

Зараз ви читаєте новину «Емігрантка назвала типові ознаки українців в Мексиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути