пʼятниця, 10 серпня 2018 17:29

З фільму про Стуса вирізали епізод з Медведчуком

З фільму про Стуса вирізали епізод з Медведчуком
Перші сцени фільму "Стус" знімали на Хрещатику. Фото:44.ua

Cцену з Віктором Медведчуком прибрали зі сценарію фільму "Стус" .

Історичну драму про українського поета, який помер у радянській в'язниці, знімають із травня цього року. Серед епізодів картини мало бути судове засідання проти Василя Стуса. Його захисником виступав, призначений державою адвокат Віктор Медведчук, кум теперішнього президента Росії Володимира Путіна.

"Продюсерам подзвонили з "адміністрації Медведчука" і сказали, що якщо вони хочуть дозняти картину, не хочуть провокацій, то потрібно прибрати сцену суду над Стусом, - повідомив у Facebook актор Геннадій Попенко.

За його словами, автори стрічки проводили кастинг на роль Медведчука, але зараз такого персонажа у фільмі немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хрещатику повісили портрет Леоніда Брежнєва

Прем'єра фільму "Стус" запланована на січень 2019 року. Головну роль виконує Дмитро Ярошенко. Режисер стрічки - Роман Бровко.

У картині покажуть останні шість днів життя Василя Стуса у виправній колонії Перм-36 у Росії. Табір відтворять у колишній Березанській колонії в Баришівському районі на Київщині. Це було друге ув'язнення поета, якого звинуватили в "антирадянській агітації й пропаганді". Покажуть деякі епізоди з біографії Стуса, починаючи з 13 років. До свого минулого літератор періодично повертається в спогадах.

Бюджет фільму — 40 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «З фільму про Стуса вирізали епізод з Медведчуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі