вівторок, 08 травня 2018 06:45

На Хрещатику повісили портрет Леоніда Брежнєва

Автор: фото надане кінокомпанією UM-GROUP
  Актора київського театру ”Дах” Дмитра Ярошенка на роль Василя Стуса у фільмі ”Птах душі” обрали з 27 претендентів. У стрічці покажуть останні шість днів життя поета
Актора київського театру ”Дах” Дмитра Ярошенка на роль Василя Стуса у фільмі ”Птах душі” обрали з 27 претендентів. У стрічці покажуть останні шість днів життя поета

Актор 31-річний Дмитро Ярошенко грає головну роль в історичній драмі про поета Василя Стуса. Робоча назва картини "Птах душі". У перший день зйомок на столичному Хрещатику відтворили куточок Києва кінця 1960‑х. Розвісили старі афіші, транспаранти з комуністичними гаслами, портрети членів Політбюро.

— Познімали сучасні вітрини, світильники, — розповідає режисер Роман Бровко, 35 років. — На Хрещатику лежить бруківка. Наш художник-постановник привіз 100 рулонів руберойду, щоб імітувати асфальт. На радянську символіку перехожі реагують по-різному. Для когось це ностальгія, хтось ­свариться.

Знімаємо історичну сцену. 5 листопада 1968 року колишній боєць УПА Василь Макух підпалив себе на Хрещатику, протестуючи проти русифікації України та введення радянських військ у Чехословаччину. За сценарієм, Василь Стус якраз проходить повз. Його обурює байдужість киян, які поряд купують апельсини. Роблять вигляд, ніби нічого не сталося.

У фільмі покажуть останні шість днів життя Василя Стуса у виправній колонії Перм-36 у Росії. Табір відтворять у колишній Березанській колонії в Баришівському районі на Київщині.

Це було друге ув'язнення поета, якого звинуватили в "антирадянській агітації й пропаганді". Покажуть деякі епізоди з біографії Стуса, починаючи з 13 років. До минулого літератор періодично повертається у спогадах.

Бюджет фільму "Птах душі" — 40 млн грн. Прем'єра запланована 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «На Хрещатику повісили портрет Леоніда Брежнєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути